Marcin34 Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Cześć Panowie ! Mam pytanie : Primera WP-11 1.8 Po włączeniu klimy jest odczuwalny spadek mocy , ciężko przyspiesza , po wyłaczeniu klimy wszystko wraca do normy . Co może być tego przyczyną ( nie dzieje się tak za każdym razem )? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Nic nadzwyczajnego, klima zabiera nawet do 10km, zależy jeszcze od temp. zewnętrznej im wyższa tym bardzej obciąża kilma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin34 Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 No tak ale do niedawna tego objawu , tak odczuwalnego nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 U mnie np. do 30 stopni w miarę, a tak jak było 36 stopni to z pod świateł z 2 tyś muszę ruszać bo do 2 tyś się toczy z pełnym gazem. Może niech się inni jeszcze wypowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszekb Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Witam. Klima zabiera mocy nie da się ukryć... najlepiej to uwidacznia się przy wyprzedzaniu jak w jego trakcie wyłączy się klimę :-). U mnie jak nawet palę z klimą i z pod świateł to niema aż takiej różnicy by ruszać z 2 tyś obrotów aż. Komp autka ponoć wie kiedy klima jest włączona i podlewa sobie więcej paliwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lancer901 Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 jeżdżę peugeotem 1,9D z klimą 69KM to dopiero mam ruszanie z pod świateł w primerze nie włączałem klimy nawet z tymi 114KM bo ze spalaniem dużo wychodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.