Gość rootolf Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Witajcie, Nie znalazłem tematu, więc piszę nowy wątek. Czy jest możliwość wymiany silnika z 1.1 na 1.3? 1.1 jest troszkę słabawy i przydałoby się więcej mocy. Jeżeli jest możliwość, to czy jet to procedura plug and play, czy trzeba coś przerabiać? Dzięki za odp. Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Silnik sam w sobie się z tego co wiem zewnętrznie nie różni, ale pewnie i komputer musi być od razu zmieniony, nie wiem jak z sondą lambda. Może też być inny aparat zapłonowy, w 1,3 jest wspomaganie, w 1,0 chyba nie zawsze (ale pewności co do tego ostatniego nie mam). Taka przekładka na inne, większe, lepsze... to jest zawsze wielka frajda, ale i wielka kupa, śmierdzących niespodziewanek. Jak robić coś takiego, to tylko samemu, oddawanie auta w tym celu do warsztatu równa się z tak cudnym wyzłoceniem dupci, że bardziej się opłaca po prostu kupić inne auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demano Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 chyba jest też różnica w skrzyniach biegu, jednak na 100% pewny nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 nie pękaj tylko zmieniaj. Robiłem ten zabieg już kilka razy. Żadnych problemów. Skrzynia pasuje, aparat pasuje, alternator pasuje, kolektor ssący zostawiasz od 1.3, komputer zostaje. Nawet po takim zabiegu te silniki 1.3 z komputerem od 1.0 jeżdżą lepiej niż oryginalne 1.3 z kompem od 1.3 - może właśnie nastawy komputera inne. Wspomaganie też nie ma znaczenia żadnego. Jak masz u siebie to przekładasz do 1.3, jak nie masz to nie masz i tyle. Tak czy inaczej później auto lata dużo lepiej Jak się obawiasz to wpadaj do mnie do warsztatu to w ciągu dnia Ci zrobię przekładkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Stu66orn Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 MacGayver podaj mniej więcej przybliżoną cenę za taką robotę u ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.