Zucho23 Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Witam.Od kilku dni mam problem z odpaleniem mojej primerki tzn kiedy jest zimny to nie zapali,dopiero po wciśnięciu pedału gazu pali.Muszę go wtedy trzymać na obrotach przez 30/40 sekund jak się troszkę zagrzeje to silnik chodzi normalnie.Natomiast kiedy silnik jest ciepły też muszę go chwilkę pokręcić żeby zaplił i czasem lubi zgasnąć,ale jak popracuję 30/40 sekund to chodzi normalnie i nie ma juz z nim problemu.Co to może być? Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 A silnik kolega ma jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zucho23 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 No tak najważniejszego nie napisałem :-) 1.6 benzyna + gaz. Wymieniona kopułka i palec,nowe świece i dalej bez zmian. I doszedł nowy objaw tzn gdy silnik się dogrzewa to strzela z rury ale tylko na gazie Eureka! Po kilku wizytach u mechaników i 500zł wydanych za różnego rodzaju niepotrzebne naprawy typu swiece,kable,kopułka w końcu znalazłem przyczyne tak denerwującej usterki.Okazało się,że to regulator ciśnienia paliwa bys uszkodzony tzn: przepuszczał paliwo do podciśnienia i zalewało świece.Po wymianie regulatora koszt w serwisie 420zł(ja oczywiscie kupiłem używany za 50zł) jak ręką odjął.Moze się komuś przyda i zyczę szczęścia do dobrych mechaników ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.