wojtek2812 Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Witam. Rzecz dotyczy hamulców tylnych. Przy hamowaniu z większej prędkości po chwili było słychać dudnienie z tyłu, jakby z lewej strony. Zajrzałem do środka- przy okazji wyszedł wyciek z cylinderków hamulcowych- wymienione. Bębny dla pewności przetoczone, usterka występuje dalej, teraz zamiast głuchego dudnienia jest stukanie. Wszystko poskładałem zgodnie z książką, samoregulatory ustawione prawidłowo. Zauważyłem, że szczeki współbieżne mają grubość 3mm a przeciwbieżne trochę ponad 4mm. Na większości powierzchni szczęki starte są równomiernie jednak na krawędziach gdzie się zaczynają widać że coś drze je trochę mocniej. Czy winne mogą być same szczęki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Owalizacja bębnów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Powtarzam- bębny przetoczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 No tak przetoczone (nie mają rantu) ale to raczej nie wyklucza jajowatości? Jeśli się mylę poprawcie mnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Mylisz sie. Idea toczenia bębna jest taka by tą "jajowatość" usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 No to nie wiem, tam jest dość prosta konstrukcja i za bardzo nie ma co stukać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek2812 Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Też tak myśle dlatego pytam... Może ktoś już walczył z czymś podobnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.