Gość Maciej Kapuściński Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Witam, Jak w temacie. Występuje u mnie słyszalny metaliczny pojedyńczy (lekko metaliczny)stuk przy dodaniu nagle gazu w taki sposób by szarpnęło mocniej autem. Dodam że przy hamowaniu cisza. Dźwięk wydobywa się w okolicy przedniego zawieszenia z prawej strony. Nie wiem co to może być; zbliża się sezon więc warto mieć sprawne autko w 100%. Help me! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Pewnie poduszka silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej Kapuściński Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Sprawdzę w dniu jutrzejszym wszystkie możliwości. A łącznik stab., półoś, przegub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Lacznik stabilizatora na dziurach stuka. Przegub raczej przy skretach lub ostrym ruszaniu i jest to "seria" stukow a nie pojedynczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej Kapuściński Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Zerkne na poduszki. Z tym, że stuk nie dobiega wg mnie z komory silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 poduszki sa 4, najczesciej wygniataja sie przednia i tylna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej Kapuściński Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Dzięki, jutro napiszę co i jak po wizycie w wasztacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 U mnie stukało przy zmianie biegów i czasem przy dodaniu gazu, podejrzane początkowo były poduszki, przegub wewn., a skończyło się na wymianie mocno zmęczonego sworznia wahacza. Także na 100% zawieszenia bym nie wykluczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej Kapuściński Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 tuleja przednia i tylna prawego wahacza zmasakrowana!! gumy praktycznie wyleciały... reszta zawieszenia, przeguby, poduchy silnika sprawne. Do poniedziałku Alma odpoczywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexteroza Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Cześć, mam identyczny problem. nie sprawdzałem tulei wahaczy, jednak mam wrażenie, że maglownica ma luzy, choć musze sprawdzić. Maciejka, a przy zmianie biegó i puszczaniu sprzęgła również stuk był słyszalny?? dzieki za odp. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi