kopich Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Witam, Mam problem z moja primerka 2.0TD otóż od tygodni anie moge jej odpalić. Pompe dałem do pompiarza jest wszystko w niej ok czujnik wału korbowego wymieniony na nowy. Wszystkie bezpieczniki w silniku sprawdzone całe. Moze jakiś przekaźnik jest walniety... Gdy odpalam silnik rozrusznik ładnie kreci ale pompa nie podaje ropy na wtyskiwacze nawet kropelki jednej elektrozawór jest zamkniety coś go blokuje nie mam pojecia juz co moze byc usterka. Przed ta usterka umyłem samochod na myjni bezdotykowaej moze zrobiła sie gdzieś zwara ale gdzie ? Moze ktoś pomoże z Góry dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek90 Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 A może to immo blokuje, albo jest uszkodzony kabel od napięcia od elektrozaworu, spróbuj podać mu na żywo napięcie na ten elektrozawór i spróbuj zapalić, ewentualnie czy dochodzi do niego napięcie bo może jest sam elektrozawór uszkodzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopich Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Witam, Sprawdzałem ostatnio przewód ten który wychodzi od ECU do POmpy (ta duza wtyka) okazało sie ze na 5 pinie nie ma napiecie moze ktoś poradzi?? hmm a jak sprawdzić tem imoo blokujacy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.