MSZ 2 Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Witam, moja pompa paliwa w 350 Z stosunkowo głośno pracuje. pomijam że jest słyszalna w kabinie słychac ja na zewnątrz gdy samochod jest na wolnych obrotach. Prosze o opinie czy jest to taka natura zetki, że pompa jest głośna, czy moze muysze ja wymienic lub cos da sie z nia zrobić. Rocznik samochodu 2005 Pozdrawiam, MSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 sa tam maty wyciszajace..moze ich nie masz...pompy sa 2, ale mimo wszystko nie powinny byc az tak slyszalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSZ 2 Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 sa tam maty wyciszajace..moze ich nie masz...pompy sa 2, ale mimo wszystko nie powinny byc az tak slyszalne hm dwie, mam ksiązke serwisową widziałem w schemacie jedną tą zamontowaną w zbiorniku paliwa. Ona właśnie buczy głośno, na wolnych obrotach ją słychać wewnątrz i na zewnątrz samochodu. Odkręciłem obudoweę dużego schowka za siedzeniem pasażera nie ma tam żadnych mat wygłuszających. Hm może filterek deczko zapachany ale raczej to nie to ona do chłodzenia nie pompuje paliwa przez filtr. Gdyby przyszło do wymianki zna ktos jakiś sklep gdzie mozna pompe paliwa nabyć, poza ASO . Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManPL Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 A jesteś pewien że masz seryjną pompe ? Może ktoś zamontował wydajniejszą np. Walbro, a one są słyszalne. Najlepiej wymontować ją i zobaczyć co tam siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSZ 2 Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 A jesteś pewien że masz seryjną pompe ? Może ktoś zamontował wydajniejszą np. Walbro, a one są słyszalne. Najlepiej wymontować ją i zobaczyć co tam siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) jestem przekonany ze sa 2 pompy... po 2 stronie jest blizniacza instalacja oraz pompa... moze sie myle i jest to cos innego?? edit: juz wiem to jakas jednostka sterujaca (pływak etc.) a zmylilo mnie to ze tak samo wyglada ps. jak pompa glosno pracuje to prawdopodobnie sa to jej ostatnie podrygi Edytowane 18 Lipca 2012 przez hot_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSZ 2 Opublikowano 18 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Dziekuję sprawdzę. Dam na pewno znać co tam siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) Witam, moja pompa paliwa w 350 Z stosunkowo głośno pracuje. pomijam że jest słyszalna w kabinie słychac ja na zewnątrz gdy samochod jest na wolnych obrotach. Prosze o opinie czy jest to taka natura zetki, że pompa jest głośna, czy moze muysze ja wymienic lub cos da sie z nia zrobić. Rocznik samochodu 2005 Pozdrawiam, MSZ może zobacz czy masz odpowiednie ciśnienie i jakie afr jak będzie dobrze to śmigaj dalej aż całkiem pompa padnie ,a jak masz kasę kup walbro i po temacie ona tez jest głośniejsza ,ale wydajna Edytowane 18 Lipca 2012 przez dziubas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyOne Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 (edytowane) Jak chcesz to ja mam seryjną pompę do oddania ( po niskim przebiegu ) za jakieś śmieszne pieniądze, bo do TwinTurbo musiałem wymienić seryjną. Nawiasem mówiąc seryjnej pompy po włączeniu silnika nie powinno być słychać ale jeśli masz walbro to już będzie słychać i to dość mocno. Jakby co to wal na pm Edytowane 21 Lipca 2012 przez AndyOne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ILLINX Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Jaki to wlasciwie jest dzwiek? Jak masz mozliwosc to nagraj moze i wrzuc filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MSZ 2 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 No wiec pompę wyjąłem, tam jest taki dziwny filtr na dole tego ustrojstwa. Przeczyściłem go spray do czyszczenia gażników i jest znacznie ciszej. Na pewno polecam aby sie zaopatrzyć w uszczelkę pod pompe przy tej operacji ponieważ po odkręceniu stara jest tak wyciagnięta że trudno na niej pompe prawidłowo posadzić z czym ma obecnie problem. czy zna ktos jakis sklep online gdzie mozna np usczelke pod pompe paliwa kupić, czy pozostaje tylko ASO. Nagram film jak bedę wymieniał uszczelkęjak to teraz pracuje i wrzucę. No wiec pompę wyjąłem, tam jest taki dziwny filtr na dole tego ustrojstwa. Przeczyściłem go spray do czyszczenia gażników i jest znacznie ciszej. Na pewno polecam aby sie zaopatrzyć w uszczelkę pod pompe przy tej operacji ponieważ po odkręceniu stara jest tak wyciagnięta że trudno na niej pompe prawidłowo posadzić z czym ma obecnie problem. czy zna ktos jakis sklep online gdzie mozna np usczelke pod pompe paliwa kupić, czy pozostaje tylko ASO. Nagram film jak bedę wymieniał uszczelkęjak to teraz pracuje i wrzucę. Pompę wymieniłem. Andy dziękuję, śmiga :-) No i nareszcie cicho w kabinie. Film jest kiepskiej jakości i nie oddaje rzeczywistości wiec nie zamieszczę. Ogólnie poprzednią pompę było słychać wewnątrz kabiny i na zewnątrz samochodu gdy szedł rozgrzany na wolnych obrotach to był denerwujący dźwiek wysokiej czestotliowści. Na razie test był na krótkim odcinku, dzisiaj pojedzie na trasie i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi