Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czujniki ABS Tył do P10 potrzebna POMOC!!!!!

beetlejuice

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocy w sprawie nabycia w/w czujników, padły obydwa, sprawdzone na kompie i przemierzone ręcznie, nowe kosztuja w serwisie majątek, nie mam pojęcia czy pasuja z innego modelu,czy przednie mozna zapiąc do tyłu?

Jesli ktos przerabiał ten temat prosze o info jakiekolwiek, sprawa gardłowa!!!!

Po tylu latach wyciągniecie czujnika ogólnie rzecz biorąc graniczy z cudem. Najlepiej jest kupić całą piastę tylną razem ze sprawnym czujnikiem.

No raczej niekoniecznie. U siebie przerabiałem temat czujnika przedniego i tylnego - kończyło się tak samo - kupno piasty/zwrotnicy. Sprawny czujnik ma rezystancję ok 1 kohm mierzoną pomiedzy pinami we wtyczce. Pomiedzy pinem z wtyczki a piastą/zwrotnicą ma nie być żadnego przejścia. Rezystancja dąży do nieskończoności.

Obdzwoniłem pół kraju i nikt nie ma takiego ustrojstwa, jak są piasty to bez abs-u :| , czyli czarna wielka D....

Byłem na kompie w ASO ,po pomiarze recznym czujników oba milczą, na ich kompie równierz pokazało to samo, tez pomiar był samych czujników.

No kurde!nie widziałem tego, ale odezwał się gość z Japancar z Lodzi, obiecał ze wysle mi właśnie całe bebechy z tym ze chyba drożej bo za 200pln za komplet lewo i prawo, czujniki pomierzy i gwarancja wymiany gdyby cos było nie tak..więc teraz tylko czekać....serdeczne dzięki z zainteresowanie, i oby problem saię rozwiązał.

W P10 lubiły też siadać czujniki z przodu. Z tą różnicą, że nie sam czujnik a przewód. Dlaczego? Otóż dlatego, że przewód pękał na zgięciu, tym pod kątem prostym. Pech chce, że przewód tam najwięcej pracuje góra dół i lewo prawo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...