Corey Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Chciałem sobie podnieść morale wymieniając czy też uzupełniając brakujące kontrolki w desce rozdzielczej ale po wykręceniu dwu śrub mocujących okazało się że nic więcej nie zrobię. Nie mogę zdjąć ramki - chyba że należy użyć dużej siły lub należy jeszcze coś innego odkręcić by zdjąć ramkę a potem wyjąć zegary. Na zdjęciu zaznaczyłem jedną ze śrub - obie luzuje góra tej czarnej ramki da się odchylić ale dół trzyma - nie znalazłem tam śruby. Jakas wskazówka? Dla tych co posiadają D21 King Cab z 1996r taki dokładnie kokpit Aby wymienić żarówki w desce rozdzielczej na samym początku wykręcamy dwie śruby mocujące dolną obudowę. Po ich wykręceniu delikatnie staramy sie zdjąć nie uszkadzając zatrzasków - mi jedna strona sama wypadła a druga musiałem delikatnie szarpnąć. Po zdjęciu lub jak u mnie lekkim wysunięciu ukazują nam się śruby do ramki trzymającej zegary. Wykręcamy 4 śruby od ramki i ją zdejmujemy - za nią mamy kolejne 4 śruby trzymające już same zegary. Aby swobodnie wymienić żarówki warto wypiąć kable - ja tego nie zrobiłem i bardzo się męczyłem. W mojej desce były dwa rodzaje żaróweczek 1,2W (te małe wciskane) oraz te większe 3W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 nie bardzo łapie czego nie udało ci się rozkręcić ? kable sie odpina sciskajac zatrzask wtyczki wychodza bez problemu. w desce jest kilka fajnych kontrolek min dif lock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.