Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Primera p12 zawieszenie, sprężyny

jac-sar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam założyłem gaz w mojej p12 1,8 i zauważyłem że jak zatankuję do pełna i gaz i bęzyne nie mówiąc już o pasażerach to samochód bardzo siedzi (to jest oczywiste dodatkowe obciążenie jakieś 100 kg na końcu bagażnika musi robić swoje) z tego powodu czuję że przy większych prędkościach gorzej się kieruje po prostu przód podniesiony go góry powoduje większy przepływ powietrza pod spodem auta i stąd moje pytanie czy lepiej podnieś tył samochody czy obniżyć przód a jeżeli tak albo tak to jak to zrobić czy istnieją np jakieś podkładki pod sprężyny do zamontowania z tyłu żeby zrównoważyć ciężar w bagazniku i by środek ciężkości auta wrócił na swoje miejsce czyli na środek czy może obniżyć ściągnąć np dwa zwoje spręzyny z przodu a być może jeszcze inny jakiś sposób ktoś zna proszę o propozycje

• 2 tygodnie później...

do sprawnego działania wystarczy mieć 1/4 tą baku paliwa chyba że korzystasz z pb i lpg jadąc w długą trasę ...ja bym po prostu nie zalewał ,,

ew szukaj gum ew twardszych sprężyn choć wtedy bym usztywnił całość nie tył bo może sie okazać ze auto bardzo niebezpiecznie sie będzie zachowywać ,,napewno nie tnij i obniżaj ,,w ten sposób...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...