CeglA Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Witam wszystkich, Mam moją Z-ke 3 miesiące - zrobiłem ponad 7 tys km i po ostatniej wizycie na myjni doznałem lekkiego szoku. Mam już cały przód niesamowicie poobijany kamieniami. Na zderzaku jest cała masa małych dziurek i odprysków, na masce znalazłem z 5 punktów zdartych do białego. Skoro po tak krótkim czasie jest tego tyle, to zastanawiam się co będzie po kilku latach.... Jak to wygląda u Was? Jak dbacie o lakier? Pierwszy raz mam czarne auto i już widzę, że to wyjątkowo ciężki kolor do pielęgnacji. Słyszałem o bezbarwnych foliach, które montuje się w najbardziej narażonych miejscach, ale trochę to marnie brzmi... Inaczej chyba zostaje malowanie maski i zderzaka co jakieś 50 tys km... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 (edytowane) Tak to wyglądało u mnie to była robota poprzedniego niemieckiego właściciela... niedawno malowałem i jest już ok, ale po ponad 4kkm głównie po autostradach jest już kilka nowych odprysków Edytowane 24 Lipca 2012 przez BossNY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdz Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Ciesz się że nie masz Ferrari...bardziej by bolało-chyba że miałbyś je w garażowej kolekcji Poznałem pośrednio na GT Polonia właściciela 599 GTO z Poznania: nakulał nim "już" 4000 km,bo mu szkoda auta o które zabiegał 2 lata (!) I nie dziwię mu się. Niestety....dbamy o nasze auta i łatwiej wpadają nam w oczy sprawy na które użytkownicy cywilnych aut mniej zwracają uwagę.No i szybciej jeździmy więc i kamyczki mocniej się podpisują na lakierze. U mnie też na zderzaku są miejsca po kamykach,a na szybie dwa nawet-małe i po stronie pasażera więc się nimi nie przejmuję. Czarna kredka,wosk,nie przejmować się i cieszyć się z jazdy,a za jakiś czas pomalować.Ja już od tygodnia czekam aż mi do końca wyleczą Zetkę po katowaniu na TP-do wymiany poszły dwa łożyska (chyba już wcześniej lekko zmęczone) i teraz zostały jeszcze do sprowadzenia poliuretanowe polibusze.Tęsknię za nią...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Dzięki za zdjęcie. A propos ferrari, to sąsiad znajomego kupił sobie takie nowe, czarne 599 GTO 3 lata temu. Byłem u niego wczoraj i jak zobaczyłem jak ten samochód po 3 latach wygląda, to doznałem ciężkiego szoku. Z przodu na zderzaku i masce w tej chwili jest więcej chyba białego koloru po odpryskach, niż czarnego lakieru. Już z kilkudziesięciu metrów wyglądało to, jakby koleś wjechał w puszkę z białą farbą,..szok. Jednym słowem widać bardzo niski przód, oraz duża prędkość niestety robią swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 polecam obklejenie przodu folią bezbarwną (każdy zakład który zajmuje sie obklejaniem aut to zrobi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 (edytowane) albo zakup skóro-mordnika Troche perwersji w motoryzacji. http://www.ebay.com/...b1e3438&vxp=mtr na ebayu sa tez gotowe wyciete zestawy z folii bezbarwnej - wystarczy poszukać po tagach: 350z albo 370z + bra Edytowane 25 Lipca 2012 przez sirtrojan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 skóro-mordnika tego jeszcze nie słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 jam to, nie chwaląc się, wymyślił swoją drogą mam takie cóś do FXa ale jeszcze nigdy tego nie założyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 a mi z kolei zawsze się to podobało, ale w.. civicach poza tym, wolę takie tylko na machę ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 U mnie zderzak był malowany już raz ze względu na odpryski ale teraz po kilku miesiącach dzieje się dokładnie to samo, więc chyba folia to dobre rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi