Gość grzegorzi1971 Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Witam wszystkich Mam problem z czujnikiem pasów. Pasy zapięte a czujnik wciąż pika i pika. Dzwięk irytujący,co może być tego przyczyną. Proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość remik_p12 Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Pokazuje który fotel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlad69 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Witam wszystkich Mam problem z czujnikiem pasów. Pasy zapięte a czujnik wciąż pika i pika. Dzwięk irytujący,co może być tego przyczyną. Proszę o odpowiedz u mnie pomoglo podniesienie wyzej siedziska fotela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorzi1971 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Tak chodzi o fotel kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość remik_p12 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Ja wyciągnąłem fotel bo okazało się że od spodu odkręciła się śruba która trzyma ten czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 wystarczy wylaczyc dzwiek piszczenia w kompie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 sprawdż mocowanie zapiecia pasów czy nadal jest dobrze zmasowane może to byc przyczyną lub nie domykanie pasa w zamku??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorzi1971 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Dziękuję kolegom za pomoc. Pomogło podniesienie siedziska fotela. Już nie pika. Ulga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość remik_p12 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Ale będziesz miał dobrze przez jakiś czas aż się zacznie to nasilać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlad69 Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 wystarczy wylaczyc dzwiek piszczenia w kompie i tyle nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 u mnie wystarczy .... moze masz cos nakaszanione to ci nie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość remik_p12 Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 To naprawdę dziwną masz technikę. W opcjach tylko klawisze można wyciszyć a dźwięk z foteli już ma osobny sygnał . To chyba coś u ciebie jest nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 raczej nie.... wchodzisz do menu serwisowego i tam wylaczasz fotele , ale skoro ty chcesz wylaczyc fotele w opcjach audio to juz inna sprawa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość remik_p12 Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 To pisz wyraźniej że menu serwisowe. Ale wyświetlacz będzie wnerwiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 chodzilo o piszczenie nie o wyswietlacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) A jak nie pokazuje który fotel? Zostawiłem samochód do odkurzania i chyba coś ruszyli, ale nie wiem nawet pod którym fotelem, bo żaden nie świeci... Gdzie szukać? Co się rozłączyło? EDIT: dobra, pokazuje jednak fotel kierowcy - kierownica mi przysłaniała i nie widziałem kontrolki za dnia... Problem w tym, że świeci cały czas, nawet jak nie siedzę na fotelu (pasażera nie świeci dopóki nie ma nacisku, więc zakładam, że u kierowcy powinno być tak samo). Odłączyłem teraz kabel pod siedzeniem i mam spokój z pikaniem, ale męczy mnie sam fakt, że dziadostwo nie działa jak trzeba. Macie jakieś pomysły? Edytowane 23 Października 2013 przez mack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewtcv Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Witam U mnie problem z fotelem pasażera. Kontrolka nie łapie jak ktoś siada lecz gdy przycisnę krawędź fotela to wyłapuje. Jest może jakiś sposób by się dostać i przesunąć czujnik bez odkręcania całego fotela ? Z góry dzięki za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Niestety, ale musisz fotel wybebeszyć - inaczej dojścia nie mam. Jak coś mam gdzieś czujniki do fotela - tylko muszę ich poszukać i je sprawdzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 U mnie zaczęło się po praniu tapicerki - może gdzieś się woda dostała? Samodzielnie ten fotel wybebeszyć czy lepiej oddać do jakiegoś serwisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewtcv Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Dzięki za odpowiedź. Czyli pozostaje oddać do tapicera lub elektryka. Samemu wole nie grzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) Ja samodzielnie zakładałem maty do podgrzewanych foteli w P11 i jakieś skomplikowane to nie było. Innym razem musiałem wymienić kubełek siedziska, bo mój mi się rozleciał.... Samemu dacie radę. Czujniki mam do sprzedania - 2 sztuki, z tym, że jedna nie ma kostki, ale wtyki są. Edytowane 23 Października 2013 przez Janusz_lublin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewtcv Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Czujniki mam sprawne ale od strony pasażera przesunięty na krawędź fotela. Był bym wdzięczy jeśli napisał byś gdzie co rozkręcić i odłączyć. Widziałem tam wiązkę kabli od poduszek i czujnika a nie chciał bym bardziej narozrabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 23 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Jak chcesz wyciągnąć fotel to niestety, ale akumulator trzeba odpiąć - inaczej wywali Ci błąd AIRBAG. Wyciągamy fotel, rozpinamy wszystkie kostki od spodu od poduchy i podgrzewanych foteli jeśli mamy. Dalej od spodu będziesz miał 4 nakrętki - jak dobrze pamiętam klucz 12. Wyciągamy siedzisko ze stelaża, a później to już zabawa z takimi zapinkami - trzeba je porozginać. W zasadzie wystarczy tylko tył siedziska i po 1/3 po bokach. Podnosimy poszycie wkładamy łapę i mamy dostęp. Składanie to odwrotna kolejność. Zamiast tych śmiesznych miedzianych kółek ja używałem opasek samozaciskowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Dzięki za odpowiedź. Czyli pozostaje oddać do tapicera lub elektryka. Samemu wole nie grzebać. generalnie za zegarami jest głośniczek i można odpiąć przewody idące do niego, i będzie ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi