Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

problem z czujnikiem niezapiętych pasów

Gość grzegorzi1971
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grzegorzi1971

Witam wszystkich

Mam problem z czujnikiem pasów. Pasy zapięte a czujnik wciąż pika i pika. Dzwięk irytujący,co może być tego przyczyną.

Proszę o odpowiedz

Witam wszystkich

Mam problem z czujnikiem pasów. Pasy zapięte a czujnik wciąż pika i pika. Dzwięk irytujący,co może być tego przyczyną.

Proszę o odpowiedz

u mnie pomoglo podniesienie wyzej siedziska fotela.

sprawdż mocowanie zapiecia pasów czy nadal jest dobrze zmasowane może to byc przyczyną lub nie domykanie pasa w zamku???

Gość remik_p12

To naprawdę dziwną masz technikę. W opcjach tylko klawisze można wyciszyć a dźwięk z foteli już ma osobny sygnał :). To chyba coś u ciebie jest nie tak :D

raczej nie.... wchodzisz do menu serwisowego i tam wylaczasz fotele , ale skoro ty chcesz wylaczyc fotele w opcjach audio to juz inna sprawa:)

• 1 rok później...

A jak nie pokazuje który fotel? Zostawiłem samochód do odkurzania i chyba coś ruszyli, ale nie wiem nawet pod którym fotelem, bo żaden nie świeci... Gdzie szukać? Co się rozłączyło?

EDIT: dobra, pokazuje jednak fotel kierowcy - kierownica mi przysłaniała i nie widziałem kontrolki za dnia...

Problem w tym, że świeci cały czas, nawet jak nie siedzę na fotelu (pasażera nie świeci dopóki nie ma nacisku, więc zakładam, że u kierowcy powinno być tak samo). Odłączyłem teraz kabel pod siedzeniem i mam spokój z pikaniem, ale męczy mnie sam fakt, że dziadostwo nie działa jak trzeba. Macie jakieś pomysły?

Edytowane przez mack

Witam

U mnie problem z fotelem pasażera. Kontrolka nie łapie jak ktoś siada lecz gdy przycisnę krawędź fotela to wyłapuje. Jest może jakiś sposób by się dostać i przesunąć czujnik bez odkręcania całego fotela ?

Z góry dzięki za poradę.

Ja samodzielnie zakładałem maty do podgrzewanych foteli w P11 i jakieś skomplikowane to nie było. Innym razem musiałem wymienić kubełek siedziska, bo mój mi się rozleciał....

Samemu dacie radę. Czujniki mam do sprzedania - 2 sztuki, z tym, że jedna nie ma kostki, ale wtyki są.

Edytowane przez Janusz_lublin

Czujniki mam sprawne ale od strony pasażera przesunięty na krawędź fotela. Był bym wdzięczy jeśli napisał byś gdzie co rozkręcić i odłączyć. Widziałem tam wiązkę kabli od poduszek i czujnika a nie chciał bym bardziej narozrabiać.

Jak chcesz wyciągnąć fotel to niestety, ale akumulator trzeba odpiąć - inaczej wywali Ci błąd AIRBAG. Wyciągamy fotel, rozpinamy wszystkie kostki od spodu od poduchy i podgrzewanych foteli jeśli mamy. Dalej od spodu będziesz miał 4 nakrętki - jak dobrze pamiętam klucz 12. Wyciągamy siedzisko ze stelaża, a później to już zabawa z takimi zapinkami - trzeba je porozginać. W zasadzie wystarczy tylko tył siedziska i po 1/3 po bokach. Podnosimy poszycie wkładamy łapę i mamy dostęp. Składanie to odwrotna kolejność. Zamiast tych śmiesznych miedzianych kółek ja używałem opasek samozaciskowych.

• Upvote 1