Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

350z problem z lewą szybą

jarek1111

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie odnośnie lewej szyby

chodzi o to że nie działa to uchylanie przy otwieraniu i domykanie przy zamykaniu dzrzwi

w prawych dzwiach działa wszystko prawidłowo

drugi mankament to jak pociągne przycisk zamykania lewej szyby to ona jedzie do góry a potem coffa sie do połowy i jest problem ją zamknąć

czy spotkał sie ktoś już z taka usterką co może być przyczyną

też mi się zdarzyło, że szyba wracała sama w dół nie wiedzieć czemu ale tylko przy otwartych drzwiach gdy cofałem i krawężnikó wyglądałem

niestety nic nie dało dzała jak poprzednio pisałem

mo może ktoś schemat elektryczny nissana 2004r chodzi mi o sterowanie tą właśnie szybą

zauważyłem że też nie dzala układ anty przygniecieniowy nie ma szans szyby zatrzymac jak jedzie do góry

to znaczy że moge otwierać aso 350z , co tam chcesz programować

przyczyną nieprawidlowego dzalania szyby okazał sie wyłącznik położenia szyby który jest zabudowany w silniczku taki miniaturowy wyłącznik poprostu sie zacioł po wyczyszczniu wstepne próby pokazują że jest teraz ok

• 9 miesięcy temu...

mam pytanie odnośnie lewej szyby

chodzi o to że nie działa to uchylanie przy otwieraniu i domykanie przy zamykaniu dzrzwi

w prawych dzwiach działa wszystko prawidłowo

drugi mankament to jak pociągne przycisk zamykania lewej szyby to ona jedzie do góry a potem coffa sie do połowy i jest problem ją zamknąć

czy spotkał sie ktoś już z taka usterką co może być przyczyną

Problemem jest syf ze szczotek na komutatorze silniczka do zmykania tej szyby. Rozbierz, wyczyść i złóż do kupy. Będzie działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...