Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

ZAKUPY W USA

hot_rider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ejo,

bede ciagnoł dla siebie sworznie do zwrotnicy , jak ktos cos potrzebuje to prosze pisac

bez problemu ogarnę

wiecej inf. na gg 9558656 albo tutaj

Zamawiasz z jakiegoś sklepu internetowego? Jeśli tak to podaj proszę linka do sklepu. Zobaczę co mają :) Jeśli chciałbym coś z innego sklepu niż ten w którym Ty robisz zakupy to też się w to bawisz?

gdzie chcesz, mi to bez roznicy

odrazu ubiegam pytania: przedplata 100%, bo nie mam gotówki aktualnie

czas relizacji ok.4-5tyg. statek

mniejsze paczki do 2tyg. lotnicza

Dzięki za info. Co prawda myślałem zrobić sobie prezent pod choinkę za parę miesięcy ale skoro teraz jest okazja to może coś wymyślę. Jak coś to napiszę na priv.

hmm nie wiem jak chcesz to ogarnąć, jak ktoś kupi coś w sklepie na wschodnim wybrzeżu a kto inny coś na zachodnim to co dalej?

Tak z ciekawości pytam, bo też zdarza mi się coś z USA pociągnąć.

a i USPSem paczki idą do 5 dni roboczych (expres poczta lotnicza) - polecam ich bo są w miarę tani jak na termin dostawy

Edytowane przez Fiolet

nie mam z tym problemu, mam kolege w usa który mi ogarnia wszystko

korzystam z `doma` ewentualnie polamer

przepakowanie i wypełniasz deklarację? nie ma zanczenia w jakim pudełku towar jedzie, jak celnik dojdzie do wniosku, że przekracza 300 euro to dopiero zaczynają się schody, bo niby jak pokażesz mu fakturę z przepakowanej paczki?

a od osób fizycznych przesyłki o wartości poniżej 100$ nie podlegają ocleniu wg, prawa unijnego. trzeba naprawdę mocno się nakombinować żeby udowodnić, że np. kompletny wydech to prezent od kumpla i ma wartość 99,99$

te kwoty są orientacyjne, jak ostatnio sprawdzałem to tyle wynosiły ale chyba się nie zmianiły... sprawdzę

ps. znam gościa który po wydechu kamieniami jeździł, żeby zmniejszyć jego wartość :P

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

tak sprawdziłem, towary wysłane od osób fizycznych bezpłatnie (gift'y) wiążą się z oświadczeniem w którym musisz opisać, ilość, rodzaj, przeznaczenie i wartość pod rygorem art 233 k.k.

(pewnie nikomu się nie będzie chciało sprawdzać czy wartość towaru przekracza 100$ a jeżeli nawet sprawdzą to i tak muszą udowodnić przestępstwo skarbowe /celne co chyba nie jest takie proste)

No ale na pewno mogą trzymać towar bardzo długo, (czyt. jeżeli wyjaśnienia się przedłużają) mogą zacząć naliczać opłatę magazynową.

zawsze można założyć związek wyznaniowy 350z ;D

Edytowane przez Fiolet

powiem ci tak sciagałem nowe:

opony,felgi, spojler carbonowy mugena, wydechy i na ok. 30 paczek co nie które przekraczały 180cm wysyokosci oclili mi 1 pake z pierdołami..

wiekszosc jest przepakowywana ale to nie reguła

felgi jak i opony pakuje sie pojedynczo i wysyla w odstepie czasu....przesyłki droga morska sa mniej narazone na clo

mi jedynie czepili się do felg z oponami, dostałem dokumenty do wypełnienia.. zapłaciłem około 170zł ale miałem od razu wszystkie cztery :)