Gość tormentor Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Witajcie, coraz głośniej i częściej słyszę przeskakiwanie, strzelanie przy skręcaniu kół. Nawet gdy auto stoi. Za pomoca google, własnego ucha i odrobiny wiedzy wyrok padł na łożyska amorów z przodu. Pewnie są już w opłakanym stanie. Wymieniał ktoś z Was? Ile taka impreza kosztuje? Ile może kosztowac robocizna, a ile łożyska i odboje? (jak wymienić to raczej kompleksowo, łozyska, gumy). Szukałem w necie, ale jakoś wyjątkowo mało jest takich łożysk, albo źle szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek197612 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Tutaj masz lozysko: http://moto.allegro.pl/mocowanie-amortyzatora-przod-nissan-almera-n15-i2479588264.html a tutaj oslony: http://moto.allegro.pl/oslony-odboje-nissan-almera-n15-przod-guma-i2529035185.html jak bedziesz mial wyjety amortyzator i rozebrany to warto za jednym zamachem wymienic wszystko Robocizna mysle ze okolo 70 zl za sztuke plus czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok_DW Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ale tam pisze ze te mocowanie jest bez lozyska to co mu to pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tormentor Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Dziękuję za odpowiedzi. No właśnie, wydawało mi się, że to tylko mocowanie, a to z tego co wiem mam zdrowe. Pytałem a Intercars to nie mieli, jdynie jakiś zestaw naprawczy za ponad 200zł sztuka, no bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek197612 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 tutaj z lozyskiem: http://moto.allegro.pl/poduszka-amortyzatora-nissan-almera-przod-n15-lozy-i2475973293.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hape222 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 tutaj z lozyskiem: http://moto.allegro....2475973293.html ponownie odkopuje starego suchara przeskakują mi łożyska amortyzatorów przód czy jestem zmuszony kupić zestaw (poduszka + łożysko) http://moto.allegro.pl/poduszka-amortyzatora-nissan-almera-przod-lozysko-i2874161792.html czy mogę kupić samo łożysko na alledrogo sprzedają sama poduszkę lub zestaw, wiec jest to demontowalne jeśli samo łożysko wystarczy zmienić, to na jakie czekam na odpowiedzi i podpowiedzi ps. dziś sprzedałem almerę 1.4 n15, poszła na Ukrainę ale została druga n15, muł 2.0D pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer2000 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 możesz samo łożysko wymienić ja jak wymieniałem łożysko u siebie to poduszke też wymienialem ale stara była w niezłym stanie ale wymieniłem poduszke też na jpn firma której nie polecam bo po paru tysiącach musiałem starą włożyć bo ta guma co jest w poduszce odpadła od reszty poduszki ale swoją drogą jak juz się rozbierze to dobrze by było powymieniać osłony odboje poduszke i łożysko ale jak bida jest to samo łożysko można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hape222 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 możesz samo łożysko wymienić ja jak wymieniałem łożysko u siebie to poduszke też wymienialem ale stara była w niezłym stanie ale wymieniłem poduszke też na jpn firma której nie polecam bo po paru tysiącach musiałem starą włożyć bo ta guma co jest w poduszce odpadła od reszty poduszki ale swoją drogą jak juz się rozbierze to dobrze by było powymieniać osłony odboje poduszke i łożysko ale jak bida jest to samo łożysko można witam, piszesz ze wymieniales lozyska i poduszki wymieniles rowniez na jpn i okazaly sie kiepskie te poduszki i wrociles do starych poduszek.. dobrze zrozumialem? czyli jak mu puka cos na gorze na lozyska, to sa to na 100 lozyska, czy moze byc cos innego pytam, bo nie wiem czy kupic same lozyska, czy komplet (lozyska+gumy) na allegro sa same lozyska i tak juz sie waham z 2 tygodnie co kupic pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer2000 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Nie kupuj poduszek jpn mi się rozpadło po paru miesiącach i założyłem starą poduszkę. Wsadź kogoś za kółko i niech kręci kierownicą jak bedzie strzelać przeskakiwać to łoźysko do wymiany . Jak masz hajs to kup łożysko poduszke osłony i odboje jak nie masz to kup samo łożysko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hape222 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Nie kupuj poduszek jpn mi się rozpadło po paru miesiącach i założyłem starą poduszkę. Wsadź kogoś za kółko i niech kręci kierownicą jak bedzie strzelać przeskakiwać to łoźysko do wymiany . Jak masz hajs to kup łożysko poduszke osłony i odboje jak nie masz to kup samo łożysko ok, kupiłem same łożyska i niebawem wymiana, firmy Febest Germany osłony i odboje na amortyzatorach mam ok, jedynie problemem były te poduszki, czy to one pukają, czy łożyska stad moje pytanie a jak mam kupić za 70zl/szt jakieś poduszki JPN i je wyrzucić po 6msc to wole jeździć na starych skoro to łożyska stukają dzięki za odp i życzę bezawaryjnego użytkowania n15'ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi