paweleknowakowski Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Sedan i kombi z tyłu mają inne sprężyny i amorki niż kombi . dokładnie tak. nie są one zamienne, więc nawet nie kombinuj w tą stronę. może tak jak napisał ktoś wyżej sprężyny z grubszego drutu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
columbijczyk Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 (edytowane) Tak dokładnie. Nie SA w zamienne, Wiec Nie kombinuj nawet w ta stronę. Jak napisał Tak moze ktos wyżej sprężyny z grubszego drutu? [/ Quote] Witam! Ja do swojej(kombi) wstawiam grubsze sprężyny po założeniu gaziora.U znajomych w Peugocie 605 i Alfie 166 ten manewr sprężynowy zdał egzamin i obydwa są zagazowane-butla+gaz powodowały spore obniżenie tyłu auta. Pozdrawiam! Edytowane 26 Października 2010 przez columbijczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmx Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Kup sprężyny od GT + amory kombi + takiego rozwiązania jest to że GT ma z przodu amory jak zwykłe p11 i chyba sprężyny tez. Jezeli sie myle niech ktoś mnie poprawi. Na mój gust zestaw z GT jest taki akurat. Nie za twardy nie za miękki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 14 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Witam! Dopnę się tutaj z moim pytaniem. Czy amortyzatory przednie oryginalne z P10 będą pasować do P11? Mam sprzeczne opinie - wg numerów Nissana - nie a jeżeli popatrzymy na KYB do P11 to w liście zamienników jest zarówno P10 jak i P11 do jednego typu amortyzatora. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GreenMan Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 jak dla mnie powinny spasować, obczaiłem temat i rzeczywiście w pasujących modelach jest P10 i P11 - amortyzatory, a tych numerów OEM jest kilkanascie do nissana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko70 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 witam serdecznie mam primerke 1,8 16v sedan w 2012 r wymienilem amorki tyl . nie pamietam jakie byly ale kupilem Monroe 2szt. w tym roku na przegladzie wyszlo ze jeden ma 27 % drugi 37% Mialy rok i 1 miesiac Zdecydowanie nie polecam Monroe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartkie Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Witam Mam zamiar wymienić zawieszenie w mojej Primerze P11 przed liftem. Jest to wersja STW kameleon. Obecnie jest obniżony lecz mam zamiar go podnieść. Jakie polecacie podzespoły. Chodzi mi o sprężyny i amortyzatory, Jaki to może być koszt? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Wszyscy obniżają a ty podnosisz :-) Mógłbyś pokazać foty jak obecnie stoi, może był bym zainteresowany sprężynami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartkie Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 No niby racja ale nie jeżdżę sam więc nawet w małej trasie czuć to sztywne zawieszenie. Zastanawiam się nad sprzedażą albo podwyższeniem go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Ja już chcesz podnieść to na przód oryginalne używane sprężyny w dobrym stanie kupić a tył żeby podnieść kompletne kolumny od p12 i będzie koza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartkie Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 A nie lepiej kupić nowe od p11 na przód i tył ? Do używanych nie mam przekonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolejorz580 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Witam. mam pytanko mam primerke p11 98r 1.6 16v jakie są tam amorki na tył z sprężynami czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matador41 Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. mam pytanko mam primerke p11 98r 1.6 16v jakie są tam amorki na tył z sprężynami czy bez? to już było na forum, np. tutaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/8483-p11wp11-jakie-amortyzatory-przod-i-tyl/ ---------------------------------------------------------------------------- TEMATY POŁĄCZYŁAM ZE SOBĄ Edytowane 24 Czerwca 2016 przez Skylimera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi