Gość marco_81 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Witam, z góry przepraszam jeśli ten post umieszczony jest w niewłaciwym miejscu na formu (jestem nowy). Prosze o poradę ws kupna pathfinder'a. Nie mam żadnego doświadczenia z autami terenowymi i nie wiem na co zwracać uwagę (do tej pory jeździłem mazdą 6). Znalazłem ciekawe ogłoszenie w wg mnie niskich pieniądzach. Insteresuje mnie wersja benzynow (z gazem) najlepiej w automacie. Rocznik od 2005. 1.prosze o porady na co zwrócić uwagę , jak jest z awaryjnością ? 2.jak z rozrządem, jaki koszt ? 3.czy jestem skazany na oryginalne części czy można użwyać zamienników ? Proszę o info. Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiek22 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Tak ja mówi Strider wersje benzynowe były tylko produkowane na rynek USA. W silnikach tych zastosowano rozrząd na łańcuch ,,którego w zasadzie sie nie wymienia chyba że ma bardzo duży przebieg trzeba jedynie kontrolować napinacze łańcucha. Co do zamienników to można używać je jak w każdym innym samochodzie. Pozdrawiam jasiek22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.