Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

N16 Spadające obroty

DezMond

Rekomendowane odpowiedzi

Po naprawie skrzyni i wymianie sprzegla, gdzie z cala pewnoscia odlaczona byla przeplywka, pojawil sie problem ale tylko na cieplym silniku. Podczas odpalania obroty spadaja do 200-300, silnik lekko sie dusi i wskakuje na 800 obrotow, czasem zgasnie, domyslam sie ze potrzebna jest adaptacja przepustnicy albo przeplywki. I teraz pytanie czy ktos moglby podac sprawdzona procedure adapatacji do silniczka 1,5 benzynka 90KM, bo sa rozne na forum i z opisow roznie sprawa wygladala. Z gory dziekuje!

Powinno wystarczyc?? Nie bedzie potrzebna zadna adaptacja? Bo nie wiem czy to kwestia przepustnicy czy przeplywki!

Mesiąc mi stał samochód bez akumulatora i nic poza przeczyszczeniem przepustnicy nie musialem robić.

Rozumiem, no ale procedura adaptacji przydalaby sie w razie gdyby samo czyczszczenie nie pomoglo.

Po prostu pytam, bo sie nie znam :P, a jak wyglada sprawa z przeplywka, jej by sie przydala jakas adaptacja czy niekoniecznie?

Z tego co wiem, jeśli nie wymieniałeś a tylko odpinałeś na wypiętym akumulatorze to nic nie trzeba robić.

• 7 miesięcy temu...

W koncu znalazlem czas na przeczyszczenie przepustnicy, poczatkowo dalo to jakis efekt, ale po niedlugim uzytkowaniu, znowu wystapil problem. Przy odpalaniu szczegolnie na cieplym silniku, obroty spadaja gdzies do 100-200 a nastepnie wracaja do 700-800 i od chwilil jest cacy, albo po prostu gasnie furmana. Wiec ktos ma jakis kolejny pomysl na wyelimonowanie tego problemu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...