Gość APZ Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Szanowni Forumowicze, Czym rozpuścić stare nalepki/klej na karoserii ? Benzyna, aceton ? Macie jakieś doświadczenia z tym tematem ? [Aby przy okazji nie rozpuścić lakieru ]. Z góry dzięki za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zmywaczem silikonowym spróbuj - kupisz w mieszalniach lakierów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość budmiller Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Żadnych zmywaczy tylko na ciepło suszarka dobrze podgrzać i schodźą jak po maśle a jak zostaną obwódki lub resztki kleju to benzynka ekstrakcyjna i finito. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość APZ Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Dzięki. Popróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość budmiller Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Tylko nie używaj opalarki bo spalisz lakier tylko tak jak napisałem suszarka i też bez przesady bo nie wiem jaką masz moc suszarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość APZ Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Budmiller - dzięki ! Odkleiłem 10 sztuk. Wszystko ładnie, po podgrzaniu suszarką do włosów - zeszło. Klej sczyściłem rozpuszczalnikiem uniwersalnym i całą powierzchnie wypolerowałem pastą do karoserii. Śladów po nalepkach nie widać. Dzięki za instrukcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Bobcat Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Następnym razem dobrze jest urzyć Prawa Jazdy , ma dobre krawędzie do odklejania. I zmyć Bęzyną lub terpentyną, mniej agresywne na lakier. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.