Gość michalgdb Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Przy zimnym silniku ciśnienie oleju wynosi u mnie 90 psi, później jak samochód jest dobrze rozgrzany na wolnych obrotach jest 30 psi. Jak u was z ciśnieniem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 od samego poczatku 30-32 psi na tylnich kołach , bo z przodu mi nie działa TMPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vortech350z Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 koledze chyba chodzilo o cisnienie oleju:) na jalowych obrotach powinno byc miedzy 15-30 psi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utaszo Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 myślę, że się koledzy nie dogadali - chodzi o cisnienie oleju nie opon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiolet Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Przy zimnym silniku ciśnienie oleju wynosi u mnie 90 psi, później jak samochód jest dobrze rozgrzany na wolnych obrotach jest 30 psi. Jak u was z ciśnieniem ? Mam tak samo, to normalne, że nierozgrzany silnik ma ~90, a mocno rozgrzany ~40. Osobiście czekam, aż spanie do 70 i dopiero wtedy zaczynam jechać, trwa to około minuty - półtorej, (czyli mniej więcej tyle ile zaleca producent przed rozpoczęciem jazdy) Ps. nie wiem czy 30 to trochę nie za mało (moje auto czeka na jednomas i nie mogę sprawdzić ile u mnie osiąga), sprawdziłbym poziom oleju + zorientowałbym się czy nie masz kiepskiego oleju (o innych parametrach) pps. utaszo wpadła mi w oko twoja zetka na allegro czemu się pozbywasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 No u mnie się trzyma tak trochę ponad 30, coś własnie może koło 40. To nie ma sie co martwić raczej a olej zobacze dzisaj jaki mam, castrol sport/race cos takiego ale nie wiem jaki, zapomniałem po prostu he ;p bardziej martwi mnie że na dniach musze w skrzyni wymienić bo dziwnie świszczy jak gazu dam jak w WRC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Wystarczy zajrzeć do manuala i wszystko jasne Engine speed Approximate discharge pressure rpm kPa (kg/cm2 , psi) Idle speed More than 98 (1.0, 14) 2,000 More than 294 (3.0, 43) 6,000 More than 392 (4.0, 57) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utaszo Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 pps. utaszo wpadła mi w oko twoja zetka na allegro czemu się pozbywasz? Chce kupić mocne kombi. Od 2-óch miesięcy jestem szczęśliwym ojcem i wózek może by się zmieścił, ale żona nie. Zreszta nie wiem, czy ponownie wystawie na alllleegro, zapłaciłem ubezpieczenie to niech sobie stoi, gdzie Zetce będzie lepiej niż u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiolet Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Gratuluje pociechy i decyzji o zatrzymaniu zetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.