Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] Prawidłowe ciśnienie oleju

Gość michalgdb

Rekomendowane odpowiedzi

Gość michalgdb

Przy zimnym silniku ciśnienie oleju wynosi u mnie 90 psi, później jak samochód jest dobrze rozgrzany na wolnych obrotach jest 30 psi.

Jak u was z ciśnieniem ?

Przy zimnym silniku ciśnienie oleju wynosi u mnie 90 psi, później jak samochód jest dobrze rozgrzany na wolnych obrotach jest 30 psi.

Jak u was z ciśnieniem ?

Mam tak samo, to normalne, że nierozgrzany silnik ma ~90, a mocno rozgrzany ~40.

Osobiście czekam, aż spanie do 70 i dopiero wtedy zaczynam jechać, trwa to około minuty - półtorej, (czyli mniej więcej tyle ile zaleca producent przed rozpoczęciem jazdy)

Ps. nie wiem czy 30 to trochę nie za mało (moje auto czeka na jednomas i nie mogę sprawdzić ile u mnie osiąga), sprawdziłbym poziom oleju + zorientowałbym się czy nie masz kiepskiego oleju (o innych parametrach)

pps. utaszo wpadła mi w oko twoja zetka na allegro :) czemu się pozbywasz?

Gość michalgdb

No u mnie się trzyma tak trochę ponad 30, coś własnie może koło 40. To nie ma sie co martwić raczej :D a olej zobacze dzisaj jaki mam, castrol sport/race cos takiego ale nie wiem jaki, zapomniałem po prostu he ;p bardziej martwi mnie że na dniach musze w skrzyni wymienić bo dziwnie świszczy jak gazu dam jak w WRC :D

Wystarczy zajrzeć do manuala i wszystko jasne :)

Engine speed Approximate discharge pressure

rpm kPa (kg/cm2 , psi)

Idle speed More than 98 (1.0, 14)

2,000 More than 294 (3.0, 43)

6,000 More than 392 (4.0, 57)

pps. utaszo wpadła mi w oko twoja zetka na allegro :) czemu się pozbywasz?

Chce kupić mocne kombi. Od 2-óch miesięcy jestem szczęśliwym ojcem i wózek może by się zmieścił, ale żona nie. Zreszta nie wiem, czy ponownie wystawie na alllleegro, zapłaciłem ubezpieczenie to niech sobie stoi, gdzie Zetce będzie lepiej niż u mnie :rofl:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...