stuntjarek Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Witam Klubowiczów . Kupiłem Primere z 2004 z silnikiem 1.9 DCI po dwóch tygodniach jazdy ( rewelacyjnej ) jadąc autostradą nastąpił wybuch silnika ( dziura w bloku wielkości jabłka ). Mam pytanie czy bardziej opłaca się zakup używanego silnika z niewiadomego pochodzenia czy remont dołu na nowych gratach. Czy to częsta przypadłość w tych silnikach? Jaki silnik szukać? Pozdrawiam i czekam na opinie. Zmartwiony użytkownik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Rewelacja jak na dwa tygodnie użytkowania , turbina była padnięta na panewce zassało olej i efekt jak opisany, poszukaj na tym forum postu o tym jak kolega trzeci raz wymienia silnik a wnioski wysuniesz sam, szkoda radzić każdy ma swoje zdanie, jedni wolą gotowy silnik inni wolą dać takie same pieniądze i wyremontować w przekonaniu, że widzą co mają - ale problemem są panewki rozprężne bez zamka które muszą być dobrze spasowane bo inaczej po montażu mogą się obrócić - tak twierdzi znajomy mechanik pracujący długo w swoim zawodzie, sądzę że koledzy forumowicze wyrażą również swoje zdanie w tym temacie a najlepiej ci którzy to robili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 hej ja kupiłem 3 latnią primerę w 2008 z przebiegiem 110 tyś. a teraz na allegro widzę roczniki 2005 z przebiegiem 110 tyś a to jest już 7 letnie auto. Jaki masz przebieg w aucie ? a tutaj link http://forum.nissank...ci-od-stycznia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuntjarek Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 generalnie miał podany 175 000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 ja bym jednak remontował bo części na allegro do tego silnika jest masę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 ale skoro dziura w bloku to bym i tak kupił drugi i wyremontowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.