daryka Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) a tak z ciekawości ile km wytrzymał Ci ten silnik ? Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez daryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość merlin88 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Od zakupu tylko nie całe 500 km a przebieg ma 170 000 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Albo 370kkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość merlin88 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Akurat w tym przypadku jest 100% autentyczny przegląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daryka Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Od zakupu tylko nie całe 500 km a przebieg ma 170 000 km. to faktycznie przebieg znikomy dla tego silnika powinna być dopiero rozgrzewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość merlin88 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Silniki 1.8 mają to do siebie, że są awaryjne. Błąd konstrukcyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daryka Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Silniki 1.8 mają to do siebie, że są awaryjne. Błąd konstrukcyjny Obecnie moja Primera 1.8 ma 200 tys. km, w moich rękach zrobiłem ją 100 tys. km, niczego niepokojącego nie zauważyłem, nie bierze oleju, nie kopci, silnik pracuje tak jak by auto wyjechało prosto z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość merlin88 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Obecnie moja Primera 1.8 ma 200 tys. km, w moich rękach zrobiłem ją 100 tys. km, niczego niepokojącego nie zauważyłem, nie bierze oleju, nie kopci, silnik pracuje tak jak by auto wyjechało prosto z fabryki. To naprawdę pogratulować. Po tym jak silnik się skończył zagłębiłem się trochę w lekturze na temat tych silników i sporo było negatywnych opinii aczkolwiek znaleźli się tacy jak Ty. Panowie, a propo poszukuję Primery po lifcie 2.0 benzyna 140km minimum 130km, jak najbardziej po wypadku ale silnik i skrzynia sprawne. Najlepiej jak by było w zachodniopomorskim ale wszystkie oferty mile widziane. prawda prawda, trochę zachodu z tym jest ale nie powinno być najgorzej, jeszcze musisz sie dowiedzieć czy pół osie pasują, ale silnik i tak musisz kupić kompletny, bo cały osprzęt jest inny. Musisz wszystko przeliczyć czy się opłaca. Jak chcesz mam cały kompletny silnik do 1.8 z przebiegiem 100tyś za 1100zł ci oddam,silnik jest bez rozrusznika i alternatora a tak wszystko mogę zostawić a wysyłka coś koło 100zł lub odbiór osobisty, silnik jeszcze w aucie także mógłbyś nawet posłuchać. Wracając do tematu z tego co się dowiedziałem pół osie pasują od 1.8 do 2.0 130KM i chyba nawet do silnika o mocy 140KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiekg89 Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Witam wszystkich, Odgrzewam temat. Nie wiecie może czy realna jest przekładka silnika 1.6 GA16DE z P11 do P11.144 z taką samą pojemnością. Wiem że są inne oznaczenia silnika, chyba układ filtra. Nie wiem jak z resztą. Pytam bo dostałem w tyłek. Czekając na wypłatę ubezpieczania, wpadłem na pomysł zakupu budy P11.144 i przekładkę. Mojego nie opłaca się naprawiać bo już ruda smakuję tył auta, naprawa powypadkowa i próba likwidacji koleżanki to za duży koszt. P.s. gdyby ktoś się chciał pozbyć całej budy P11.144 to czekam na info. Warunek brak rdzy, nie spawana z kilku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi