8lukas8 Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Witam mam Primerke w automacie 2.0 SLX ( oznacznenia automatyczniej skrzyni SR20 272424Q ). Mam spory problem z ta skrzynia a mianowicie nie dawno okolo miesiąca temu miałem pękniętą pół oś lewa ( za mocno brat dał po garach na skreconych kolach i poszła w mak ) wymieniłem ja na uzywana po zapewnieniu ze jest ona odpowiednia do tej skrzyni itp. Po wymianie pół osi auto nie nabiera zbytnio prednkosci ( oborotmierz dzwinie staje na 2,5 tys obrotow i nagle puszcza auto przyspiesza i przy okolo 4,5 tys to samo. ) przy wbitym najwyzyszm biegu i redukcji do nizszego podswietna mi sie przełocznik od trybu sport i gasnie. Dodatkowo na postoju przy wbitym D auto powoli drga po lewej stronie. Co moze mieć wpływ na takie zachowanie automatu (dgrania zawieszanie sie na obrotrach i brak mocy ?? ) .Dodam tylko ze dzwoniąc na serwis nie powiedziieli mi nic tylko mowili zebym auto przyporwadzil do serwisu gdzie mam okolo 140 km Przy wymianie pol os grała tzn. weszła w piaste ( ilość zebów ) ulało sie troche oleju ze skrzyniu to został uzupełniony Dextronem II. Nie mam jak dość co to sie stało czy pół oś ma inne przeguby i czy opłaca sie je przekładac ze starej na nowa. Co moze miec wpłym na taka sytuacje jak przed wymiana P11 chodziła jak igła Prosze o pomoc i z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.