Adam_gda Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam Zrobilem cala klime uklad jest szczelny czynnik nabity ale po wlaczeniu przycisku AC nie dziala sprezarka po podlaczeniu na krotko dziala i klima chlodzi. gdzie znajduja sie jakies bezpieczniki i przekazniki od klimy???? po wlaczeniu przycisku auto wentylatory sie wlaczaja i jak nastyawie pokretlo na nogi to slychac pykanie przekaznika jak wlacze na gore to juz nie. Jakies pomysly co moze byc?????? Edytowane 14 Sierpnia 2012 przez Adam_gda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/67919-p11-migajaca-kontrolka-airbag-jak-skasowac/?do=findComment&comment=867553 W tym wątku wrzucałem miniatury z rozmieszczeniem przekażników i sterowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_gda Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Czy moze mi ktos powiedziec gdzie znajduje sie czujnik cisnienia klimatyzac ji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 W odwadniaczu jest wkręcony w niego a odwadniacz (bo pewnie zaraz się będziesz o niego pytał ) jest obok chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_gda Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 czyli tz osuszacz??? czy jest on moze na wtyczke na 3 piny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) Z tego co pamiętam u mnie jest na dwa piny czujnik od klimy w osuszaczu ale klekotach jest na 3 piny., Ale jak wentylatory startują to czujnik ok . Szukał bym przyczyny w kablu od sprężarki , może gdzieś się przerwał albo upalił . Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez nice-wawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_gda Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 chodzi wlasnie o to ze kupilem auto z uszkodzona klima i nie bylo osuszacza kupilem nowy wstawilem napelnilem klime i nie chodzi a wczoraj zobaczylem ze kolo tego jest jakas kostka na 3 piny myslalem ze moze m,usi byc tam czujnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 to gdzieś tu to nabijał że ci nie sprawdzili klimy. Na wulkanizacji to się gumy łata a nie klimę serwisuje. Piszę tak bo zapewne pojechałeś na automat do jakiegoś wyrwigrosza co si to nabił w promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_gda Opublikowano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 (edytowane) kumpel u niego robil klime wmiwnial chkodnice (skraplacz) i byl zadowolony http://allegro.pl/czujnik-klimy-presostat-nissan-primera-p12-tino-i2601942640.html?source=oo Czy taki czujnik bedzie pasowal???? Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez Adam_gda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Żeby sprawdzić czy to rzeczywiście to trzeba zewrzeć piny na czujniku i jeżeli wtedy zastartuje to albo za mało czynnika albo z czujnikiem coś nie tak (z reguły chodzi o czynnik). Ten czujnik działa tak - jest ciśnienie w układzie - przewodzi, ciśnienie za małe - przerwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_gda Opublikowano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Tak tylko czy ja niemam czujnika i czy ten bedzie pasowal do mojej primery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extmz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witam, ja mam trochę taki "wyimaginowany" problem z klimą: - ponieważ często przy nie za dużych upałach klima za mocno chłodzi (mam WP11 2.0 z manualną) a dodatkowe dogrzewanie z nagrzewnicą jest nie do przyjęcia (z przyczyn ideologicznych ) to wpadłem na pomysł aby osłabić nadmuch (kierując się doświadzczeniem z przeszłości z zapchanym filtrem). W tym celu dodałem rezystory dużej mocy włączane w szereg w obwód wentylatora od strony masy przed przełącznikem nawiewu (te rezystory, które są oryginalnie są za przełącznikiem, wentylator podpięty do +12). Niestety dodatkowa rezystancja (dobrałem chyba ~2.2 Ohm) spowodowała że klima się nie uruchamia (lampka na przełączniku sie załącza, podobna sytuacja jak w tedy gdy nadmuch jest wyłączony), gdy zewrę dodatkowe rezystory wszystko jest OK. Nie sądziłęm, że tak mała rezystancja może spowodować takie objawy. Nie wiem w jaki sposób jest sterowane sprzęgło sprężarki klimy - na schemacie elektr. nie ma żadnego połączenia z obwodu przełącznik/wentylator nadmuchu gdziekolwiek. Będę wdzięczny za naprowadzenie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi