RybA69 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Witam i kolejne pytanie w sprawie auta Dzisiaj parkując usłyszałem dziwne stukanie z silnika co ciekawe ustaje po wciśnięciu pedału sprzęgła Może ma ktoś pomysł czym to może być spowodowane Jest jeszcze jeszcze jeden dźwięk który mnie niepokoi przy poruszaniu drążka zmiany biegów słysze taki dziwny metaliczny pogłos jak by obijało się coś o blachę Proszę o pomoc i z góry dzięki Dodam że Primerke kupiłem z niedziele i powoli wychodza jakieś problemy ale cóż spodziewałem się że nie będzie idealna z racji lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BoRexx Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Może te stukanie ,które znika po wciśnięciu sprzęgła to docisk owego sprzęgła? Nie wiem dokładnie u mnie też takie popukiwanie niekiedy jest i mój szwagier tak mi mówił , więc dzielę się znaną mi wiedzą Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybA69 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Dzięki za podzielenie się tą bezcenną wiedza Ciekawe bo sprzedający twierdził że wymieniał sprzęgło bo jego kobieta je zjarała Chociaż ciężko w to uwierzyć :/ Właśnie się dowiedziałem że to nie koniecznie docisk może być tylko łożysko oporowe ale nie ma co gdybać trzeba dać popatrzeć mechanikowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 sprzedający twierdził że wymieniał sprzęgło bo jego kobieta je zjarała dla większości wymiana sprzęgła to wymiana tylko tarczy sprzęgłowej, a łożysko i docisk zostają stare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybA69 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Więc pytanie czy z tym można jeździć ?? Czy raczej trzeba myśleć o wymianie jak najszybciej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BoRexx Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Moim zdaniem jeździć można , tylko nie wiem czy czasem jak nie pierdyknie to więcej szkód nie narobi jak to warte. Jeśli masz pieniążki , czas (żeby auto zostawić u mecha) to wymień , docisk i łożysko , jak wspomniał nowak właśnie tak wyglądają wymiany :> U mnie to samo było (jest nadal) , na razie nie mogę zostawić auta bo codziennie nim jeżdżę do pracy a i kasy na razie braknie ;C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybA69 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 No ja też mam ten problem bo jeżdżę też do pracy i w przyszłym tygodniu Czeka mnie 800km Chociarz mój start misiek jeszcze stoi pod blokiem Zastanowię się jak to zrobić ale dzięki za poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin211986 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 ten metaliczny dźwięk, to cięgno od gałki biegów puka sobie o środkówy tłumik, tulęjka sie wyrobila, też to mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.