Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

łożysko koła jak rozpoznać czy to to?

bombastik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich , mam problem czy duży czy taki sobie to się okaże po sprawdzeniu tego dokładnie , a mianowicie zaczęło mi huczeć z lewej strony tak sądzę , wnioskuje że to łożysko , puściłem go dzisiaj na luzie tak 50 km/h i zacząłem powoli slalom no i jak skręcam w lewo to huczy dalej a w prawo mniej a nawet wcale, nie ruszałem jeszcze kołami wiec nie wiem , niedawno wymieniałem tarcze i klocki przód i tył gość mi powiedział że któryś zacisk słabo odbija ale rozruszał i chodzi ale wydaje mi się że to wykończyło łożysko, aha ! owe huczenie wyszło zaraz po jednej dość agresywnej jeździe !baaaardzo się spieszyłem! a teraz pytam was czy łożysko jest wymienne osobno z tyłu i z przodu czy tylko po jednej stronie czy w ogóle nie jest wymienne i trzeba kupować całe piasty mam 1.8 w benzynie 2002 w starej budzie z ABS-em , co poradzicie ?

jak reaguje na skręcanie to najprawdopodobniej jak piszes łożysko, niestety jak podniesiesz to niekoniecznie będzie cokolwiek słychać

Najlepiej kupić całe piasty z łożyskami...Ja do Tino zapłaciłem za tył komplet około 500 pln..Też myślałem,że huczą mi łożyska,ale się grubo pomyliłem,bo piasty z łożyskami były nawet całkiem dobre,a winą były...opony..po wymianie jak ręką odjął..Wpuściłem się w koszta po zakupie tych piast,ale bynajmniej mam teraz nowe..

opony to watpliwe żeby reagowały na zakretach, chyba że masz rózne albo ciśnienia złe

u mnie ostatnio szum oznaczal lozysko. lozyko z drugiej strony skonczylo sie bardziej dramatycznie, plywajacy uklad kierowniczy i brak hamulcow.po podniesieniu auta kolo sobie klapnelo:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...