Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Błąd P0335, czujnik wymieniony, problem pozostał.

Gość Rafalk85

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moje auto Almera 2001 rok 1.5 benzyna. Na zimnym silniku auto szarpie i ewidentnie nie ma mocy, na rozgrzanym silniku autko już nie szarpie ale mocy jak nie było tak nie ma.

Po podpięciu pod komputer okazało się że kontrolka engine check wskazywała błąd P0335 - problem z czujnikiem położenia wałku korbowego. Czujnik został wymieniony, błąd skasowany ale po kolejnym odpaleniu silnika błąd powrócił.

Czy wymiana czujnika to zwykłe plug & drive czy trzeba coś jeszcze adoptować ?

Mam do was teraz pytanie drodzy koledzy, czy teraz to już tylko można obwinić łańcuch czy jest jeszcze inna możliwość na rozwiązanie powyższego błędu ?

Pozdrawiam,

Rafał

witam

mnie wyskoczył też ten sam błąd.

mam prośbę gdzie ten czujnik się znajduje? mam p11 1,6 106 KM

dzięki za odpowiedź.

a swoją drogą dlaczego go tak trudno dostać? obdzwoniłem pare sklepów i nigdzie nie mają.. :(

dzięki za info.....

• 3 miesiące temu...

Podjedźcie do ASO, niech sprawdzą czy w waszym samochodzie były wymieniane czujniki położnia wału korbowego i wałka rozrządu w ramach kampanii serwisowej (bezpłatnej), Nissan wzywał wszystkich do serwisu, chyba w 2004 roku, ale czas trwania jest bezterminowy. U mnie wymienili za darmo i na razie ten błąd się nie pojawił i falowanie obrotów ustało. Zobaczymy za kilkaset km.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...