marcin211986 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 ostatnio przyglądałem sie samochodom z wyższych polek:-) i zacząłem myśleć jak zabrać sie do montarzu świateł doswietlajacych zakręty. Chciałem wykorzystac diody smd, akurat mam takie które naprawdę mocno świeca, i mój problem polega na tym, czy żeby one świeciły na włączonym kierunkowskazie(a nie mrugały razem z kierunkiem) to wystarczy wpiac sie przed przerywacz kierunków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweleknowakowski Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 tak, tylko podepnij się przed a nie za przerywaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin211986 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 ok dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Te auta z jak to nazwałeś z wyższych pólek maja czuja na kierze i doświetlanie jest realizowane przez przeciwmgielne. Co ci da wpięcie diody na kierunkowskaz kiedy będziesz jechał po długim łuku, zapewne to samo co wieśniackie światła dzienne z allegro które tylko udaja że sa światłami dziennymi, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin211986 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 tak, o tym już pomysłalem, a nawet o ścięmniaczu do smd pomysłalem, żeby nie gasły i zapaląły sie gwałtownie:-) tylko miałem problem z podpięciem sie do kierunków, bo to już ingerencja w oryginalna instalacje, cala reszta czujnik w kierownicy i ścięmniacz to osobna, nowa instalacja. Dlatego nie pytałem o to a diody smd mam modułowe, święca pięknie:-) i będą zabudowane w zderzak, osłoniete przezroczysta plexi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuh1305 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Pochwal się jak to wszystko wygląda jak już zakończysz prace. Jest szansa że zdradzisz jak rozwiązałeś czujnik skrętu w kierownicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin211986 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Czujnik skrętu zaadoptowany od jakiegoś innego samochodu, znajomy wygrzebał na szrocie, więc sam nie robiłem tego. Kierownice już mam złożoną z czujnikiem, więc na razie nie pokarzę jak to wygląda, nie mam fotek:( Ale sądzę że do połowy września całość będzie gotowa, późno kończę pracę i zmuszony jestem robić to w sumie w nocy. A na forum pisze z tel głównie jak szef nie widzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.