Pabloqaz Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Koledzy mam problem z moin Terrano powyżej 3 tys obr (na benzynie) przerywa, kaszle, nie chce jechac nie wiem co może być przyczyną bardzo proszę o pomoc może ktoś miał podobny problem i jakos go rozwiązał z góry serdeczne dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 ja bym zobaczyl najpierw filtry swiece, przewody wysokiego napiecia, przewody podcisnienia, zawor egr , cisnienie paliwa , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloqaz Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 ja bym zobaczyl najpierw filtry swiece, przewody wysokiego napiecia, przewody podcisnienia, zawor egr , cisnienie paliwa , Świece nowiutkie przewody wymienione filtr paliwa nowy. Zostaje cisnienie paliwa i podcisnienia jutro przepatrze i dam znac czy cos sie zmienilo dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 stawiam na uszkodzoną pompę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloqaz Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Dzieki za pomoc jednak pompa kleka bede musial oddac do regeneracji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 nowa kup to pare groszy kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) też muszę wymienić bo chodzi tylko na wolnych obrotach, ale nie mogę znaleźć, dowiedziałem się że w V6 powinna mieć wydajność 800ml/min i ciśnienie min. 3,5 bar; przerabiał ktoś ten temat? sprostowanie: ciśnienie 2,5-3,5 bar ,a 800 ml/min paliwa powinno wracać do zbiornika podczas pracy na biegu jałowym pompa wymieniona i chodzi jak zegarek Edytowane 29 Sierpnia 2012 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabloqaz Opublikowano 9 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 kupiles nową pompe ? Jaki jest koszt bo ja niestety musze tez wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 95zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haczepsu Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 (edytowane) 2,4 benz/lpg mam pytanie do kolegi Pablogaz czy wymienił juz pompę i czy problem ustąpił bo ja mam podobne objawy i niejestem pewny czy to pompa , mam Peugota osobowego z LPG i tam silnik chodził do konca dobze aż któregoś dnia poprostu nie zapaliłem samochodu bo pompa klękła wiec dlatego jestem ciekaw czy to napewno pompa może jeszcze ktoś inny miał podobne objawy . czy w Tarano I jest taka sama pompka elektryczna Edytowane 5 Października 2012 przez haczepsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 ...u mnie ustąpił, oprócz tego przydało by się dolać do paliwa jakiegoś "doktorka" do czyszczenia wtrysków.....a w ogóle to przy LPG nie powinno być zbyt dużo paliwa w zbiorniku, jednak wystarczająco, żeby pompa nie chodziła na sucho...benzyna nadaje się do użytku przez ok. 30 dni, później ma zbyt mało oktanów...tak gdzieś wyczytałem ; pompa może być od czegokolwiek, ale najlepiej od zbliżonej pojemn. skokowej silnika (wydajność pompy) ,no i średnica pompy podobna, żeby było jak ją zamocować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chudy_zabrze Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 (edytowane) Witam! Mam ten sam problem... kaszle, pierdzi, nie wchodzi na obroty - nie da się jeździć, a nawet jak już jedzie, to przy wciśnięciu gazu hamuje jakie powinno byc ciśnienie paliwa/przeplyw? Pompa oryginalna od nowości ma już 16 lat ponad 230 tyś km. ale jeżdżę na gazie Nowe świece, kable, palec rozdzielacza, nowe spr. wtryski... myślę sprawdzić ciśnienie na listwie wtryskowej! Edytowane 14 Listopada 2012 przez chudy_zabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi