slawos1 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Silnik palił i pracował normalnie do końca czyli do zgaszenia . Po około 5 godz.wsiadam chcę odpalić a tu nic , rozrusznik kręci a motor nie pali. Oczyściłem kopułke , nic nie dało , sprawdzam dalej i tu brak iskry na wszystkich świecach.Niewiem co mogło się stać.Bardzo prosze o pomoc i ewentualne sugestie.Dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymin Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Czujnik Halla w aparacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakra Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Hmm poczytaj forum a tak dla zachęty jak dla mnie to padł ci moduł w aparacie zapłonowym w 1.6 to chyba już standard bodajże jest to moduł RSB-54. koszt naprawy około 200zł albo używka pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 albo imo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Firma "YAKUZA" z Torunia regenerują aparaty zapłonowe i moduły zapłonu, ja wysłałem cały aparat i od razu wszystko sprawdzili no i naprawili "moduł zapłonu" tu masz link: http://allegro.pl/naprawa-aparat-zaplonowy-chrysler-nissan-suzuki-i2547192512.html jak to moduł to zadzwoń i spytaj co i jak. A używki bym nie wkładał nie wiadomo ile pochodzi ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Ewentualnie szukaj używek,ja do siebie zakupiłem od Almery,troszkę się różnią ułożeniem kostek,ale pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawos1 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Hmm poczytaj forum a tak dla zachęty jak dla mnie to padł ci moduł w aparacie zapłonowym w 1.6 to chyba już standard bodajże jest to moduł RSB-54. koszt naprawy około 200zł albo używka pozdrawiam Rozkręciłem i na mój rozum to jest to po prawej stronie , wyjołem identyczny . drogie troche bo ponad 200zł po regeneracji i zwrot starego. Uploaded with ImageShack.us Jeszcze mam pytanie , czy może być cewka zapłonowa zepsuta, bo żebym nie wywalił kase na próżno. Uploaded with ImageShack.us Dziś naprawiłem primerkie.Załadowałem cały aparat załonowy do torby i kumpla samochodem zawiozłem do Czernikowa koło Torunia, 80km odemie. Firma "YAKUZA",Facet w porządku sprawdził ,no i tak myślałem i co pisaliści tu ,był walnięty moduł. Naprawił w pół godziny 200zł zapłaciłem dał gwarancje na 2 lata i spowrotem. Przkręciłem aparat do silnika ,ale wcześniej zaznaczyłem w jakij był pozycji. Samochodzik odpalił i wszystko jest dobrze. Dziękuje za pomoc i podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Mi po naprawie chodzi już rok czasu i jest w porządku oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1zs Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Cześć ja mam to samo w p11 1,8 za cholerę nie mogę jej odpalic ,kręci i nic czy jest ktoś ze Szczecina kto posiada czujnik halla w zapasie i mógłby pożyczyć w celu sprawdzenia czy to na pewno to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.