zeshky Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 wymieniał ktoś poduszkę skrzyni biegów? tą z tyłu silnika. Chciałem ją wykręcić ale zauważyłem że śruba przechodząca przez środek poduszki ma za mało miejsca do wyjęcia ... jest na to jakiś patent żeby wyjąć czy trzeba rozbierać pół auta? Poduszka wymieniona. Niestety nie da się tego zrobić szybko i sprawnie, 4h roboty. Dla osób które chcą same wymienić poduszkę: 1. odkręcamy dolne dwie śruby trzymające poduszkę skrzyni 2. odkręcamy tyną śrubę poduszki 3. odkręcamy sanki zawieszenia 4. opuszczamy sanki 5. odkręcamy środkową śrubę poduszki i mawerując luźnymi sankami, wyjmujemy ją. 6. wymieniamy poduszkę voila! Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mfaja Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 witam. proszę o podpowiedź gdzie kupić i ile kosztuje poduszka skrzyni z góry dzieki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 28 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 tu masz poduszki: http://tedgum.pl/sklep/index.php?cPath=33_750_3230_6046&osCsid=8507c8a3dec5e482461f11c9049d0976 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mfaja Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Kupiłeś sam wkład(gume) czy komplet z mocowaniem. Jesli wklad to byly jakies problemy z wyciagnieciem i włozeniem nowego. Bardzo ciezko o ten element w zasadzie tylko tedgum i serwis(960zł). Sprawuje się dobrze ten tedgum? Można jezdzic dłuzej z uszkodzona poduszka?? Z góry dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Kupiłeś sam wkład(gume) czy komplet z mocowaniem. Jesli wklad to byly jakies problemy z wyciagnieciem i włozeniem nowego. Bardzo ciezko o ten element w zasadzie tylko tedgum i serwis(960zł). Sprawuje się dobrze ten tedgum? Można jezdzic dłuzej z uszkodzona poduszka?? Z góry dzieki. kupiłem wkłąd. Nie było problemów z wybiciem. Różnica jest, guma jest twardsza i na zimnym przenosi więcej wibracji do auta, na ciepłym nie ma różnicy. Lepiej chyba wymienić bo reszta poduszek dostaje trochę po du&^%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 @zeshky Kiedyś pisałeś coś o dziwnych dźwiękach, które ustały po wymianie poduszki/ek(?) Dźwięki już sobie dorabiam, ale to pewnie efekt sugestii Mech stwierdził w moim aucie wybicie przedniej i tylnej. Wyczuwam luz przy zmianie biegów, i nie jest to luz na wahaczach, bo są nowe. Teraz pytanie, czy te z linku są warte uwagi czy raczej nie? Zbyt twarde mogą pogorszyć sytuację. Minęły cztery lata od czasu gdy napisałeś ten post. Jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 @zeshky Kiedyś pisałeś coś o dziwnych dźwiękach, które ustały po wymianie poduszki/ek(?) Dźwięki już sobie dorabiam, ale to pewnie efekt sugestii Mech stwierdził w moim aucie wybicie przedniej i tylnej. Wyczuwam luz przy zmianie biegów, i nie jest to luz na wahaczach, bo są nowe. Teraz pytanie, czy te z linku są warte uwagi czy raczej nie? Zbyt twarde mogą pogorszyć sytuację. Minęły cztery lata od czasu gdy napisałeś ten post. Jakieś sugestie? no to po 4 latach wymieniłem znów tą poduszkę ta z TED gum to kupa gówna, siadła i miałem znów odgłos bombowca w kabinie. Kupiłem użwkę i od 2 miesięcy cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Co do odgłosów, to u mnie od 2500-3000 najgłośniej. Pompa w tym zakresie też wyje jak sztukas Pow. cisza , więc opyla się jechać szybciej Dzięki za odpowiedź, coś pokombinuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.