Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Łożyska mocowania Zwrotnicy Górne

The_Vego
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zna ktoś wymiary i rodzaj łożysk użytych w mocowaniu zwrotnic do macpersonów ?

zestawy naprawcze dedykowane drogo wychodzą, i myslalem czy nie mozna dobrac do nich jakis innych lozysk taniej, chociaz ja jakis czas.

Primera 1.6 99KM

1998 r.

Łożyska zwrotnicy - Primera P11

Górne:

średnica zew.: 40mm, wew.: 17mm, grubość: 12mm

Dolne:

średnica zew.: 58mm, wew.:28mm, grubość: 16mm

Simering:

średnica zew.: 58mm, wew.:46mm, grubość: 7mm

Łożyska zwrotnicy - Primera P11

Górne:

średnica zew.: 40mm, wew.: 17mm, grubość: 12mm

Dolne:

średnica zew.: 58mm, wew.:28mm, grubość: 16mm

Simering:

średnica zew.: 58mm, wew.:46mm, grubość: 7mm

Dla Pewnosci potwierdze pytaniem

Czy To Jest do Wersji przed Liftingiem

oraz

Czy to są łożyska na tz. Sworzeń swrotnicy który łączy się z macpersonem?

Łożyska kryte [ gumka czy blaszka] czy otwarte

i na jedną zwrotnice wczodzi jeden simmering?

Edytowane przez The_Vego

Ten zestaw pasuje do P11 przed i po lifcie a nawet do P10 .

Idzie jeden simmering i dwa łożyska kryte .

Ten zestaw łożysk łączy zwrotnice z metalowym wysięgnikiem górnego wahacza .

Jedyne simmerringi jakie znalazlem na necie to jakies "kierunkowe" kosztujace po ok 30zl

Jakies dokaldniejsze dane co do tych simmeringow ?

nice-wawa z tego co sobie przypominam to siemering dolny ma nieco większą średnicę zewnętrzną niż łożysko dolne .

Z tego co wiem to wymiary są ok , ale jak kiedyś kupiłem zestaw konaco to faktycznie simering był słabo dopasowany .

nice-wawa z tego co sobie przypominam to siemering dolny ma nieco większą średnicę zewnętrzną niż łożysko dolne .

Z tego co pamiętam tam jest jedna płaszczyzna i delikatna faza , więc simering musi mieć taka samą średnice zewnętrzną co łożysko .

Edytowane przez nice-wawa

Kupując gotowy zestaw łożysk np. Konaco simering nie siedzi ściśle tak jak powinien , może Chińczyk ma za dużą tolerancję wykonania .

Nie nie, ten z kanaco bardzo się różni od oryginału budową a trochę wymiarami i jeśli mamy pecha kładąc zamiennik, może się okazać, że za miesiąc będzie trzeba znów robić łożyska. Cena oryginału ok 45PLN.

ten siemering będzie siedział luźno bo gniazdo siemeringa ma ciut większą średnicę niż gniazdo łożyska , tak jak pisałem wcześniej. Oryginalny uszczelniacz ma taki fajny kołnierz uszczelniający. Ja u siebie jak wymieniałem łożyska to kupiłem same łożyska SKF a uszczelniacz założyłem ten sam. Wystarczy trochę poszperać w katalogu CORTECO a podejrzewam że szło by coś dobrać no ale trzeba trochę chęci.

można sobie kupić tylko trzeba rozebrać zwrotnice , zmierzyć gniazdo , zmierzyć czop , poszperać w katalogu CORTECO bo jest duży wybór rozmiarów ...

ten simmering napewno wewnetrzna ma 46mm ? taka spora roznica od wewnetrznych łożysk ?

Kupilem CORTECO 46x58x7 jakies kierunkowe, i w ogole i mam mozliwosc zwrotu, poki nie beda montowane, dlatego tak pytam

Pasowało Idealnie, Dziekuje i pozdrawiam