siutek Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Witam, zanim odpale auto, ale juz po przekreceniu kluczyka słyszę w kabinie dziwne piski w różnych tonach domyslam się, że to pompa paliwa jest u kresu wytrzymałości, bo chyba tylko ona jest uruchamiana po przekreceniu kluczyka, ale jeszcze przed uruchomieniem silnika. szukam potwierdzenia mojej teorii, lub innych sugestii jesli sie myle pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOTREBOR Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Tak jak napisałeś pompa paliwa ma się ku końcowi. W mojej był dokładnie ten sam objaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Te tak zwane przez Ciebie piski są chyba normalne! Jak by pompa paliwowa miała się ku końcowi to byś to odczuł dając w hebel w wysokim zakresie obrotow. Nie wnikałem za bardzo w to co się tam uruchamia po przekręceniu kluczyka. Ale miałem tak w 3Nissan- w tym jeden Almera2.2. I nic się nigdy nie działo z pompą! P.s. Za intrygowało nie to teraz, zaraz sobie to wyjaśnię u kumpla co to są za dźwięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siutek Opublikowano 10 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 tak dla jasności: pompę słychać odkąd pamiętam, jednak w ostatnim czasie dzwieki sie nasilily, są głosniejsze i bardziej... hmmm... "zróżnicowane" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.