Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Światło wewnątrz

Gość P11Grzesiek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość P11Grzesiek

Witam

Mam taki mały problem, ponieważ przetało mi działać swiatło w srodku to znaczy jesli przesune na ciagłe palenie się to działa a jeżeli na drzwi tylko to nie plus dochodzi bo wszystko sprawdziłem styki wszystkie przeczyszczone tak jakby nie dochodził synał masowy z żadnych drzwi ... Jaka może być przyczyna ?

Ps. bezpieczniki sprawdzone

Gość P11Grzesiek

Kontrolka swieci, koncowki sprawdzone ale wydaje mi sie ze to cos innego poniewaz by dzialaly chociaz jedne drzwi. Zamontowalem zarowke ledowa i pozniej jak wlozylem normalna to przestalo dzialac...

Jeśli się nie mylę to moduł jest w skrzynce nad bezpiecznikami w kabinie, być może przy wymianie na leda jakiś rezystorek się uwalił. Aby się dostać musisz zdemontować plastiki.

Najprędzej ściemniacz spaliłeś jak wymieniałeś żarówkę Już nie mam swego traktora od roku ale z tego co pamiętam to był on tam gdzie żarówy

ściemniacz jest automatyczny i nie ma tam żadnego pokrętła Masz elektronikę w lampie która gasi ci delikatnie światło po zamknięciu drzwi i zapala jeszcze przed otwarciem z klamki jak strzelisz z pilota. Odpowiada za to moduł komfort Tak to byś miał podpięte normalnie zarówki pod aku i masę w drzwiach i światło by się zapalało i gasło jedynie podczas otwarcia i zamknięcia drzwi z klamki beż delikatnego przygasania do zera

Bez miernika się raczej nie obejdzie, trzeba sprawdzić zasilanie i przejścia na układach.

Ewentualnie jak nie chcesz się "bawić" miernikiem to podjedź do autoelektronika, zaoszczędzisz nerwy ale stracisz złotówki ;)

Lampki nie rozbierałem, ale wątpię w to aby był tam jakiś moduł, do lampki idą trzy przewody (-) (+) i przewód od modułu ściemniacza który jest połączony z krańcowkami i centralnym który daje sygnał do zasilania lampki..

Zlokalizuj przewód przy słupku kierowcy od krańcówki i dojdziesz do modułu.

Edytowane przez Grimm