zomb Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam Maverick 2.4 benzyna. 95r Potrzebuje wymienić końcówki drążków. Kupiłem YAMATO. W sklepie sprawdzili mi że są takie same jak do Terrano II, a u mechanika wyszło że ten trzpień (zaznaczony na obrazku) jest za szeroki . Ktoś przerabiał ten temat z Maverickiem? Gdzie kupić właściwe?. Jakie powinny być te wartości (zaznaczone u mnie na załaczonym zdjęciu). Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez zomb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadio Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 witam. ja dwa tygodnie temu wymieniałem w swoim T1 takie końcówki. Yamato ma dwa rodzaje tzn dwie grubości trzpienia. zamówiłem obydwa rodzaje z możliwością zwrotu. i faktycznie jak przyszły końcówki to te grubsze wchodziły w otwór ok 3mm więc je oddałem pozostawiając te właściwe. wyrzuciłem już opakowania więc nie napisze jaki jest nr katalogowy tych końcówek. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) po prostu kupiłeś nie do tego rocznika, jak kupiłem te mniejsze kiedyś - też wymieniłem, sprawdź nr części na nissan4u.com Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez hugh_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 po prostu kupiłeś nie do tego rocznika, jak kupiłem te mniejsze kiedyś - też wymieniłem, sprawdź nr części na nissan4u.com Chyba nie do końca umiem sie tu odnaleść. wchodze na: \ Nissan parts catalog \ TERRANO2 \ R20 \ Browse parts \ Axle, suspension & steering \ Steering wheel, steering linkage, steering column shell cover & steering transfer gear \ Illustration #4 I tu nie ma bezpośrednio opisanej numerem końcówki drążka. Poza tym produkcja Forda Mavericka chyba nie jest zgodna co do miesiąca z Terrano II..... mam rację? na stronie http://www.yamatoautomotive.com po wybraniu mavericka 95r podaje mi 2 produktyi z tymi numerami które kupiłem (a które nie pasuję). Po wybraniu Terrano II 95r. podaje 4 produktyi tj I11027, I21010 - to te które mam i nie pasują I21002, I11012 czy moge założyć że ta druga para to to o co mi chodzi??? Ewentualnie gdzie to jeszcze sprawdzić. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 fakt przegapiłem ze to maverick, szukałes przez intercars ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 szukałem... i katalog intercars właśnie wskazuje na te które kupiłem, a które nie pasują. Chyb że innego producenta były by ok (kupiłem yamato) ale tak z obrazka ciężko zobaczyć jakąś różnicę. Jak nie znajdę innej możliwości będę zamawiał w ciemno. A możliwe żę będą pasować te do TI o których wyżej pisał arkadio??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) przegrzebie papiery bo ja kupiłem w ic i wymieniałem za małe były, gdzies mam nr Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez hugh_h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 przegrzebie papiery bo ja kupiłem w ic i wymieniałem za małe były, gdzies mam nr Byłbym wdzięczny i zobowiązany... bo jeszcze kilka rzeczy mam przy aucie do zrobienia przed zimą;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 (edytowane) dla potomności większy stożek ma średnice min/max około Φ14,5 / Φ16,3 końcówki drążków bocznych to np takie jak aktualnie mam założone i to co kupiłeś I11027, I21010 drążek środkowy 48560-61g25, albo 555 sc-4755, J4811019, 30K1001-OYO mniejszy stożek ma średnice min/max około Φ13 / Φ15 mam numer tylko kompletnych drążków I31016 co być może cie cieszy chciałem całe z łącznikiem kupić ale do mojego niestety nie było, te co podałem miały nawet miejsce na wkręcenie kalamitek (555) jak ktoś ma nr części to może zrobimy tu inf odnośnie kompletu jednych i drugich Edytowane 29 Sierpnia 2012 przez hugh_h 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zomb Opublikowano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) Wymieniłęm i już jest ok. Finalnie spasowały mi Yamato I21002, I11012 a wg katalogu pasują one do PICK UP (D21) oraz TERRANO I (WD21)... Albo jest pomyłka w katalogach albo u mnie jest coś pokombinowane... tak cz siak jest zrobione;-)) dziękuję za pomoc. PS. Jakby ktoś reflektował to mam do sprzedania komplet nowych końcówek Yamato I21010, I11027 (to te z szerszymi trzpieniami). koszt nowych to 52zł / sztukę. Oddam za 80zł z wysyłką lub 70 przy odbiorzez osobistym (Kraków/Wieliczka). Cena za oczywiście za dwie sztuki;-) Edytowane 19 Października 2012 przez zomb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi