Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jaki Olej przedni most T1 3.0 V6 AUTOMAT

ceniakenzo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM KOLEGOW ROBIE GENERALNY PRZEGLADZIK MOJEGO TYRANA, CHCEM WYMIENIC OLEJ W PRZEDNIM MOSCIE, NIE MAM POJECIA CO TAM NALAC . NIE WIEM CZY TO MA ZNACZENIE ALE MAM NAPED ZALANCZANY NA 4 KOLA W SZOFERCE KIEROWCY, JAKI OLEJ TAM WCHODZI BO CHYBA JUZ NIE "LS" JAK W TYLNYM MOSCIE, I ILE LITROW.

i co nikt nie wie ?? wezcie cos pomozcie !!!!

takie rzeczy to się manualu czyta i powinienem dla przykładu ci nie powiedzieć co tam wlać, żebyś sam zajrzał do serwisówki co ty na to ?

dam wędkę http://terranoirk.ru/man/

i jak znajdziesz to napisz zobaczymy co tam wyszukałeś :)

nie mam pojecia oco w tym chodzi, jak bym umial sie tym poslugiwac to bym nie pytal na forum... moze dasz jakies instrukcje? ;D

dałem ci linka do instrukcji, wszyscy by chcieli wszystko na gotowo a od siebie wysiłek to niewielki wymagają

a lejesz to samo co do tyłu tylko bez dodatku ls

strona 17, 38, 39 http://terranoirk.ru/man/R20/ma.pdf

poza tym piszesz z capsem i bez polskich liter co jest postrzegane jako "mało grzeczne" i to jeszcze CHCEM co już świadczy o Tobie, więc nie dziw się że nie ma chętnych do pomocy

a swoja drogą to nie wiem gdzie indziej byś chciał załączać napęd niż w kabinie

wielkie dzięki. przepraszam za pisownie, ale jak dla mnie liczy sie przekaz informacji, i zrozumienie problemu.

no wiesz, ja muszę najpierw załączyć napędy w nogach i zapiąć sprzęgiełka, he he

napęd zapinasz w reduktorze no i wajcha jest w kabinie chyba że ktoś zrobił taki lift ze już jest pod :P

a koła załącza się automatycznie albo ręcznie, ale to są sprzęgiełka trudno nazwać to załączaniem napędu, w niektórych samochodach np we wranglerze załączane są sprzegiełka pneumatycznie

ja na ogół zimowa pora mam zapięte ręczne sprzegiełka na stałe tylko załączam napędy wajchą

Edytowane przez hugh_h

• 2 tygodnie później...

zgadza się Hugh, tyle, że wtedy przedni most jest napędzany , że tak powiem "od tyłu", pewnie na krótkich dystansach nie ma to znaczenia, ale na dłuższą metę...

OLEJ ORLEN HIPOL 80w90 GL-4 PRZEKŁADNIOWY

czyli co taki olej wystarczy??

Edytowane przez ceniakenzo

wg mnie wystarczy, a najlepiej wlej taki sam jak do skrzyni, chyba że to automat