MartinBlack Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Witajcie Znalazłem firmę produkującą zamienniki do naszej Tiidy http://fe-best.de/index.php?page=catalog&pid=6493 Wybrać w zakładce model / potem category Towar sprzedaje u w Polsce firma http://www.eurotradeplus.pl/index.php/pl/kontakt Może warto spróbować w razie potrzeby - widzę że mają sporo elementów gumowych i metalowo gumowych do zawieszenia. Jeśli macie jakich innych - sprawdzonych i przećwiczonych - dystrybutorów zamienników wpisujcue proszę Pozdrawiam - TIIDZIARZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rootmaster Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) Witam, Nie są tutaj w sprzedaży poszukiwane przez nas tuleje przedniej belki? http://fe-best.de/in...pos=42&pid=9974 Bo jeżeli to jest ta część jak wychodzi ze schematu to złożyłem zapytanie ofertowe i otrzymałem taką oto odpowiedź: Witam Serdecznie, W obecnej chwili jest nie dostępny , w cenie 127,09 zł netto ale niestety nie sprzedajemy detalicznie , sprzedajemy tylko hurtowo. Przewidywany termin dostępności pod koniec września. Pozdrawiam, Wojciech Roguski Euro Trade Plus Sp. z o.o. ul. Bzów 18, Kajetany 05-830 Nadarzyn Biuro handlowe ul. Baśniowa 20, 05-805 Kanie tel.: +48 22 116 89 43 tel.: +48 608 388 987 roguski@eurotradeplus.pl www.eurotradeplus.pl Pozdrawiam Edytowane 3 Września 2012 przez rootmaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) hym??? tuleja identyczna jak od SCENIC"A II.To maże być to ! http://www.maxiparts...oduct_7845.html ale ten sam numer ma cala belka?A nie, bo tuleja ma tylko :RNAB-M2 http://www.online-te...chstraeger.html Edytowane 3 Września 2012 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rootmaster Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) Nie będzie to takie coś?: http://allegro.pl/tu...2604705029.html Edytowane 3 Września 2012 przez rootmaster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Nie będzie to takie coś?: http://allegro.pl/tu...2604705029.html Wygląda na to,że strzeliłeś w ,10'.Ja gdybym potrzebował,to bym zaryzykował i kupił(w sumie bardzo tanio)tylko nie wiem jak wymianą,jaki jest stopień trudności skoro wymieniają całe ławy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rootmaster Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Ja to samo.. ale jeszcze póki co oryginalne dają radę (przebieg ponad 60 tys.). Niemniej jednak trzeba się na to przygotować dlatego pomału drążę temat. Myślę że wymiana nie będzie problematyczna skoro na rynku są wymienne tuleje. Należało by wg mnie posiadać prasę hydrauliczną i tyle. Ja na szczęście posiadam kilka... Może się ktoś skusi na pierwszą próbę wymiany? Ja moim tuleją daję jeszcze jakieś 10 tys km. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Ja swoim daję 1,5 roku...przedłużonej gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Ja swoim daję 1,5 roku...przedłużonej gwarancji Zaczelo Ci chociaz troche stukac? ;-) A w ogole to super info, ze da sie dokupic te slynne tuleje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 (edytowane) Zaczelo Ci chociaz troche stukac? ;-) A w ogole to super info, ze da sie dokupic te slynne tuleje!!! Po wymianie bylo super,ale to bylo 30kkm temu.Teraz zawiecha zaczyna lekko halasowac i mam to zamiar zdiagnozowac w serwisie.Jak by co to dam znac czy to belka ,czy co innego.pzdr. Edytowane 4 Września 2012 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartinBlack Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Witajcie Panowie Ja zapytałem o sworznie wachacza prod. Febest w firmie Eurotrade Odpisali mi tak : ".... W tym modelu były dwa sworznie Indeks : 0220-c11 ( model Tiida ) lub 0220-n14 ( pierwsze modele miały zawieszenie od Nissana Primery P11 ) Wszystko zależy od średnicy na sworzniu - do ustalenia tylko po zdemontowaniu Febest ma oba ale nie podają średnicy Cena netto 16,79 zł za sztukę - indeks 0220-C11 Cena netto 21,50 zł za sztukę - indeks 0220-N14 Dodatkowo 15 zł brutto za przesyłkę Zamówienia przyjmujemy do piątku , wysyłka około 10 dni czyli wysyłka do Pana w dniu 10/11 września ..." Rozmiaiałem z gościem telefonicznie - i nie powiedział nic że trzeba hurtowo. Poza tym - czy wierzycie w jakość sworznia wachacza - za 16 zł. JA CHYBA NIE Może się mylę ale z Febestem - chyba ostrożnie. Ostatecznie po oględzinach całego wachacza - lepiej było go wymienić w całości bo gdyby podsumować wszystkie wyrobione tulejki, sworznie - to za części wyszłoby z 150 - 200 zł Wymieniłem cały prawy wachacz (przebieg 80 000 km) - fakt że luzy już były - koszt z robocizną 350 zł (Pasujący wachacz - YAMATO J31119YMT) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asag22 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Witam Jak to jest rzeczywiście z zamiennikami do Nissana Tiidy / Versy , czy są dostępne w normalnych sklepach / hurtowniach motoryzacyjny ?? Przymierzam się do zakupu i gdzieś w necie wyczytałem że jeżeli chcę kupić częsci tylko ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Witam Jak to jest rzeczywiście z zamiennikami do Nissana Tiidy / Versy , czy są dostępne w normalnych sklepach / hurtowniach motoryzacyjny ?? Przymierzam się do zakupu i gdzieś w necie wyczytałem że jeżeli chcę kupić częsci tylko ASO. Tiidy czy Versy?duża część części do tiidy jest dostępna bez problemu,versa ma sporo różnic,więc nie wypowiem się.Ale duża część jest wspólna.Pozatym są firmy które ściągają części zza oceanu w bardzo dobrych cenach. Wymieniłem cały prawy wachacz (przebieg 80 000 km) - fakt że luzy już były - koszt z robocizną 350 zł (Pasujący wachacz - YAMATO J31119YMT) Pozdrawiam Hej! Gdzie robiłeś?Muszę wymienić tuleje w K12 a cena atrakcyjna.Zbieżność w cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi