Gość crasher112 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Witam. chcialbym wyciac ze swojego katalizator i wstawic zwykla rure, jak to ma sie do spalania i mocy auta? moj kata. jest troche przegnity i nie ma co spawac. mam Micra 1.0 v16 94 rok i ok. 216k nakulane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Witam. Panowie, córka ma mały problemik przy jeździe prędkością 100 i wyżej makabryczny smród dzbuków - czyli z katalizatora. Przy prędkościach do 80, wszystko ok.a raczej problem po wrzuceniu na luz i redukcjach przy skrzyżowaniu - samochód nie trzyma wolnych obrotów i gaśnie /nie zawsze/. Mechanik tak córce podpowiedział, gdyż kat jest zapchany i cofa gazy? Czy jest w to miejsce jakiś tłumik czy wystarczy rura? Czy spokojnie w K11 1996r 207ooo, mogę wywalić kata? Pamiętam iż w innym swoim samochodzie kata wywaliłem i wszystko było ok i nie było żadnych usterek. Lamda też działała ok. PS....30list.2013r. Teraz dodam iż córka stwierdziła, że dzieje się tak na gazie - na benzynce jest ok. Ostatnia regulacja paraownika i ustawień była w maj-czerwiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.