marcinek118 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Witam. Mam problem z centralnym zamkiem z pilota. chodzi o autoalarm SCORPION 2000A. Bo w ogole nie da sie zamknac ani otworzyc, w ogole nie reaguje. Tzn reaguje, bo przy naciskaniu guzikow w pilocie slychac tylko jakies pykania w centralce i kierunkowskazy migaja, tylko zamki nie reaguja. te pykania w centralce sa rozne, nie raz pyknie raz, nie raz sa takie szybkie pykniecia a nie raz pyka caly czas az musze przelaczyc ten przelacznik 3 polozeniowy nr 1 na zdj na srodek, wtedy centralka sie uspokaja. Chcialem zobaczyc te przewody od centr. zamka wg schematu 9-brazowy (u mnie jest czarny pod 9) i 10-bialy, ale ten bialy i czarny dalej sa laczone z podajze jakims fioletowym i chyba niebieskim nie pamietam juz, i ida one do czarnych przekaznikow. Juz sam nie wiem, tych kabelkow sa tam setki i poowijane tasma, wiec ciezko sie polapac. Zamek mi sie tez w drzwiach popsul, nie da sie w oogole kluczyka przekrecic, tylko sie gnie i zaraz sie moze zlamac, i lipa. nawet auta teraz nie moge zamknac ;/ Autko to primera p10. Daje zdjecia schematu, centralki i tego przelacznika. Poradzi ktos cos ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 hm sprawdz czy dostaje prąd wszędzie tam gdzie potrzeba potem zobacz po schemacie co masz podłączone i czy on odłącza cewkę czy coś generalnie na tych przekaźnikach może rozłączać pompę paliwa jak sie spie,,, to bym to wyciął masz schemat wszystko wiesz a jak chcesz pomocy to ob-lukaj dokładnie co do czego idzie ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek118 Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 a powiedz mi gdzie sa umiejscowione te bezpieczniki od tego systemu ? podobno one maja byc tam na przewodach w okolicy centralki, ale oblukalem i obmacalem cale te wnetrze pod kolomna kierownicy i za cholere nie znalazlem tych bepiecznikow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 schemat mówi 7 i 4 pin szukaj po kablach mogą być przy aku jak z tam tąd zasilanie jest pociągnięte ,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinek118 Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 no znalazlem, jest przy aku. od plusa idzie czerwony przewod i za aku jest taka kostka niebieska, tak jakby przekaznik z 4 wtykami. i w ten przekaznik jest wsadzony bezpiecznik 15 A. od tego przekaznika ida przewody chyba do swiatel i do kabiny. to chyba to... tylko teraz gdzie jest ten drugi, 3A ;D ehhe, bo juz pod maska go nie dostrzeglem tak o wyglada ta kostka.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 hm ,,, to przekażnik weż inny i podepnij tak samo 86 sygnał 85 masa 30 i 87 to główny obwód 30 zasilanie 87 wyjście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 ja miałem podobny problem ze skorpionem w lanosie to po roku plątaniny i jeżdżenia po elektrykach wyciołem centralke i zamontowałem inny alarm bez diagnozy starego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.