Gość slawa1987 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Koledzy jak mam dojść jaki mam tylni most w terani 2 2,7 tdi 96 r. Bo zbieram się do wymiany płynów i nie wiem jaki potrzeba mi do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 za poczatek zobacz czy coś jest na nim napisane... jedna są skrecane z przodu inne z tyłu, nr w oznaczeniu mostu to średnica wieńca o ile mi wiadomo czyli po wielkości tez poznasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akara Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Koledzy jak mam dojść jaki mam tylni most w terani 2 2,7 tdi 96 r. Bo zbieram się do wymiany płynów i nie wiem jaki potrzeba mi do tyłu. Sprawdż czy masz tylny most z blokadą /LSD/. Jeżeli tak to wlewasz olej API GL-5 SAE 80W90 do LSD. Pojemność mostu 1,3 lub 2,8 l. w zależności od typu tylnego mostu. Gdybyś nie znalazł na tylnym moście oznaczenia że jest LSD, to możesz to sprawdzić w bardzo prosty sposób. Podnieś tył auta, żeby obydwa tylne koła nie dotykały podłoża i zakręć tylnym kołem, jeśli koło z drugiej strony mostu obraca się w tym samym kierunku to masz most z LSD. Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 to przy założeniu chyba że masz luz wrzucony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawa1987 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 dziękuje kolegą za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.