Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Centralny zamek

Cezar138
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od kilkunastu dni mam Note z 2006 r. Otwierajac auto poprzez centralny zamek (na pilot) nie zostaja odblokowane dzwi pasazerów (jedynie kierowcy). Poradzice co trzeba zrobic z tym problemem? W srodku przy dzwigni hamulca recznego odblokowuje locka i wowczas jest ok.

Bede wdzieczny za porady, dzieki, pzdr.

Centralny zamek w Note domyślnie jest ustawiony w tryb tzw. antynapadowy. Oznacza to, że jak chcesz otworzyć samochód i naciskasz przycisk na pilocie, otwierają się tylko drzwi kierowcy. Jak chcesz otworzyć wszystkie drzwi, musisz szybko nacisnąć przycisk pilota jeszcze raz. Takie raz po raz ;). Tryb ten można przestawić na tzw. komfortowy - wtedy przy jednokrotnym przyciśnięciu przycisku na pilocie od razu otwierają się wszystkie drzwi. Sposób przełączania pomiędzy trybami jest opisany w instrukcji obsługi. Jak dobrze pamiętam trzeba przy otwartym samochodzie na chwilkę przytrzymać wciśnięte oba przyciski na pilocie. Samochód "piknie" i już ;).

O.... kolega dareke mnie wyprzedził ;).

Radziłbym zostawić tak, jak jest i przyzwyczaić się. Tak jest po prostu bezpieczniej. Kiedy jeździsz sam masz pewność, że po otwarciu swoich drzwi wszystkie pozostałe łącznie z klapą bagażnika nadal są zablokowane. Podczas postoju na światłach czy na parkingach hipermarketowych w takiej sytuacji amatorzy szybkiego wzbogacenia się mają mniejsze szanse

Edytowane przez Dar1962

:-) polecam, trochę uciążliwe, gdy żona chce także od razu wsiąść do auta, ale z drugiej strony, niech zna łaskę pańską i pamięta kto tu rządzi :)

Też jakiś czas temu odkryłem opcję z antynapadem. Jest to troszkę kłopotliwe, bo po pierwsze trzeba dwa razy kliknąć na pilocie( szybkie mignięcia, a następnie wolne mignięcia świateł), ale nie rezygnuję z tej opcji. Chociaż jak pisze g.a.polak żonka czasem szarpie się z klamką :( .

a nie latwiej otwierac drzwi wszystkie od razu a nie narazac autka na szarpanie za klamki a potem po zajęciu miejsc blokowac drzwi? U mnie ten odruch mam juz wyrobiony zaraz po zapieciu pasów. Juz widzę złośc mojej żony gdy zapomne kliknąc 2 razy w pilota...ale widze tez wyrwane klamki przez dzieci:)

poza tym.... wartościowe przedmioty (teczki, laptopy itp) zawsze wyjmujemy z samochodu...a rano wrzucamy na tylne siedzenie...i aby wrzucić na tylne siedzenie trzeba i tak odblokować tylne drzwi...i dlatego robię tak jak gmarcin :)

Dla jednych kłopotliwe dla innych nie , każdy na swój sposób , Graphia- ja bym się nie przyznawał z tymi wartościowymi przedmiotami na tylnej kanapie. Ty z zapiętymi pasami z przodu nie będziesz miał zbyt wiele czasu na szybką reakcję , gdy ktoś szarpnie i otworzy tylnie drzwi Twojego auta. Zanim zareagujesz i po odpięciu pasa wysiądziesz to......