Gość robi395 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Witam.Jak w temacie problem z przegubem wewnętrznym-lewa strona.W trakcie szybszej jazdy na większych łukach i nawet na rądzie słychać huczenie z przodu tak jakby łożyska się kończyły. Podniosłem kolejno koła przednie i włączyłem 4 bieg i okazało się że lewy wew przegub kołysze się w skrzyni biegów.Wyłączyłem silnik i okazało zię że ten przegub ma duży luz ok 4 min skrzynia od tej strony mokra od oleju (ciekawe ile jest oleju w skrzyni) i moim zdaniem jest za duży luz. Wyjąłem półoś z przegubami i w skrzyni jest jakaś tuleja którą próbowałem wyjąć ale nie wiedziałem jak i czy przypadkiem nie trzeba rozbierać skrzyni. Może ktoś wie czy powinien być luz i jaki i jak to naprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ma-cio Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Pozwalam sobie podpiąc pod ten temat bo muszę wymienić przegub wewnętrzny prawy, ma luzu ok 6 mm i jak przyśpieszam to samochód drży. Ktoś wie ile zębów powinien mieć ten przegub na wieloklinie? Pytam bo zewnętrzny przegub występuje w dwóch wersjach - 27 i 34 zębów (jeśli dobrze pamiętam). Ktoś to może wymieniał i spotkał sią z różnymi przegubami wewnętrznymi w P11 Primera z 2000 r, 114 KM? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robi395 Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Witam. Kupiłem używaną skrzynie biegów z kompletną półosią,dziś zamontowałem i po problemie. A jeśli chodzi o ten luz to nie powinien być i temat uważam za zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zecikk Opublikowano 26 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 przegubów wewnetrznych nie ma dostepnych oddzielnie w zamienniku. jedynie mozna kupic cała półośke. wyciek ze skrzyni to oczywiscie wina rozwalonego simmeringu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.