zigiwidi Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Witam, mam taki "problem" z moją almerką. Od jakiegoś dłuższego czasu zauważyłem takie zjawisko na sprzęgle: po kilku wciśnięciach pedału jest na nim odczuwalne jakby ocieranie i słyszalny jest z okolic pedału dźwięk, jakby niesmarowanego mechanizmu pedała. Po jakimś czasie doszedł do tego dźwięk syczenia (jak podczas uciekania powietrza) w czasie kiedy jest wciśnięty pedał sprzęgła. Ten dźwięk jednak ustał. Zostało to dziwne "ocieranie". Nie wiem, czy to może być kwestia łożyska sprzęgła? Czy to może linka gdzieś ociera? Miał ktoś podoby przypadek? Proszę o wszystkie sugestie co komu przyjdzie do głowy. Dodam że sprzęgło bierze normalnie, nie ślizga się, działa bez zarzutu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Jaki silnik? Bo w benzynowcach jest sprzęgło mechaniczne, a w dieslu hydrauliczne, to trochę robi różnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigiwidi Opublikowano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 benzyna, 1.4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Linka już swoje wysłużyła i się zaciera, pedał sprzęgła w górnej części do nasmarowania, wałek przy skrzyni może być do przesmarowania - to są najczęstsze przyczyny, zacznij od przesmarowania pedału. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zigiwidi Opublikowano 8 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 no właśnie też tak myślałem, próbowałem już coś tam stosować, no ale nic, spróbuję jeszcze jakimś innym, lepszym środkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.