Gość Windziomasterek Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Witam, mam pytanie bo przeszukalem forum i nic na ten temat nie znalazlem, mianowicie mam primere p12 1.8 benzyna (auto niema gazu )w ktora od czasu do czasu lubi sie zadławic tak mniej wiecej w zakresie 2-3 tys obrotow wyglada to mniej wiecej tak ze jade sobie spokojnie rozpedzam sie nagle jest takie zarpniecie jak by silnik dosłownie zgasł trwa to okolo 1s- 2s a odczucie jest takie jak bym ciagnol za soba kotwice ktora mnie zatrzymuje. W aucie jest zrobiony rozrzad bo podobno to mialo byc przyczyna ( nie zgadzały sie fazy rozrzadu i wywalalo blad) wymienione czujniki połozenia wałka rozrządu, wymieniony katalizator, wymieniona przepustnica,auto ma przejechane licznikowo 201 tys ale sadzac po wałkach rozrzadu ma nieco wiecej. Prosze o pomoc bo juz konczą mi sie pomysły na rozwiazanie tego problemu dodam tylko ze auto nie wyswietla teraz zadnych bledów. pozdrawiam Radoslaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Ja bym sprawdził pedał gazu i obwód zasilania paliwem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aachener Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 a nie dzieje sie to przypadkiem kiedy probujesz przyspieszac np. przy wyprzedzaniu i masz akurat wlaczony migacz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_S Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Tutaj jest podobny temat, co prawda dotyczy diesla ale może pomóc, bo problem jest prawie identyczny. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.