wazyl Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Witam. Jest problem. Wymienilem wlasnorecznie tarcze i klocki z przodu. Od razu po wymianie zauwazylem, ze uklad jest zapowietrzony. Nie mialem czasu odpowietrzyc i zlecilem to mechanikom przy okazji wymieniajac olej w skrzyni. Niestety juz dwa razy odpowietrzali i dalej jest dokladnie tak samo. Pedal leci miarowo gleboko i nie ma wyraznego punktu zatrzymania, jest gumowy i roznie biora hamule. Porazka, co sie stalo i co robic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Odpowietrzyć samemu, pilnując poziomu płynu w zbiorniczku. Instrukcja tutaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/84612-p11144-gumowy-hamulec/#entry868065 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 wiem że w p10 trzeba to robić na odpiętej klemie z aku w p11 albo też tak samo albo coś jeszcze inaczej było spróbuj tak zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wazyl Opublikowano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Dzisiaj wymienilem nawet pompke hamulcowa. I jak dla mnie to pedal nadal jakis dziwny jest. Jak go chce szybko wcisnac to jest dziwny opor a jak przytrzymam to sobie wedruje dosc gleboko. U was w p11 144 tez tak jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 a odpowietrzałeś tak jak pisałem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wazyl Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Tak bylo wszystko odpowietrzane. W nadchodzacym tygodniu pojdade do komisu gdzie stoi primera i sobie zobacze jak hamulec "chodzi". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
counterox Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Odpowietr sobie luzując śruby przy pompie ABSu. JA nie mogłem odpowietrzyć układu i tak zrobiłem, położyłem szmatke koło pompy, szwagier dusił a ja kręciłem i jest ZAJEB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.