vincenzo92 Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Witam szanownych znawców po raz wtóry przychodzę po radę sprawa wygląda tak że druga sonda lambda zgłasza mi błąd p0420 od długiego czasu i w końcu postanowiłem się za to zabrać a więc zdecydowałem o usunięciu katalizatora i zaślepieniu drugiej lambdy żeby nie wchodzić w koszty nowego katalizatora teraz jaki jest lepszy sposób na oszukanie tej drugiej lambdy : 1: nakręcenie tulejki metalowej na sondę która dopuszcza mniej spalin do samej sondy . 2: zakupienie emulatora który podłączany jest do kabli zamiast samej sondy i który wysyła takie sygnały jak poprawnie działająca sonda w wydechu ze sprawnym katalizatorem. Oraz pytanie odrobinę odbiegające od tematu ponieważ ciągle mam okopconą rurę wydechową a z tego co wiem to jest to spowodowane zbyt bogatą mieszanką i teraz kwestia czy jest to po prostu spowodowane tym że komputer przeszedł w tryb serwisowy przez wyżej wymieniony błąd i podaje bogatszą mieszankę czy walnięty jest któryś z czujników odpowiadających za skład mieszanki(przepływomierz oraz pierwsza sonda lambda). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 1. TAK 2. bez sensu, bo raczej nei zadziała i koszty większe 3. można sprawdzić co napisałeś, albo też przegonić auto i wtedy zobaczyć co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vincenzo92 Opublikowano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Kwestia właśnie gdzie sprawdzić takie informacje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.