Gość opacinski Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Witam. Czy ktoś przetaczał tarcze hamulcowe tylnie? Warsztat, gdzie oddałem tarcze twierdzi, że zbyt cienkie są i nóż zamiast tworzyć powierzchnie gładką - robi " tarkę " taka pofalowaną powierzchnię. Zresztą sam byłem przy próbie toczenia i tak rzeczywiście wychodzi, mimo bardzo cienkiego zdzierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Czy te tarcze są aż takie drogie że je toczysz zamiast wymienić ? Co do toczenia to wystarczy zbierać miejszym wiurem lub innym nożem i wszystko będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opacinski Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 No nie, kupiłem i założyłem już nowe, ale temat mnie nadal interesuje, dlaczego tak się dzieje. Tokarz jest z długoletnią praktyką w toczeniu tarcz i myślę, że robił wszystko prawidłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.