Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wentylator chłodnicy

Gość bootsy21

Rekomendowane odpowiedzi

WItam.

Mam problem z wentylatorem chłodnicy. Non stop pracuje. Nawet jak na dworze było +10 stopni. Byłem 2 razy w serwisie i nic nie stwierdzili. Za 3 razem powiedzieli że wentylator chodzi non stop przy włączonej klimatyzacji. Problem w tym że ja zawsze mam włączoną klime a problem z wentylatorem występuje od około 2 miesięcy.

Dodam że około miesiąc temu nie działało sterowanie temperaturą klimatyzacji, ogólnie mówiąc klima nie chłodziła :)

Spotkał się ktoś z takim problemem ??

auto QQ 2.0 dci, rok produkcji 2011, auto ma 1,5 roku i 44 tys . przebiegu.

duża szansa na wadliwy czujnik temperatury

jeśli auto jest na gwarancji domagałbym się bezpłatnej naprawy - jeśli nie chcą się dostosować - zmień ASO (najłatwiejsze wyjście)

na własną rękę podmiana kosztowała by ok. 60zł

Facet 1 830 337

FAE FAE33811

sprawdziłbym przekaźniki, przewody idące do wentylatora, wtyczkę, spryskał contact sprayem do elektroniki przy odłączonym aku

to są czynności, które oni powinni wykonać, a nie Ty pisać na forum o nowym aucie na gwarze

trzeba by rozebrać też taki wentylator i oczyścić go np. jeśli mocno syfu nałapał

Niby czujniki sprawdzili i wymienili jakiś. Powiedzieli że jest ok ale jakby się powtórzyła sytuacja i wentylator dalej by działał to możliwe że trzeba będzie wymienić całą instalacje. Po jednym dniu wentylator dalej wieje jak głupi a ten sam typ w serwisie próbuje mi wmówić że on zawsze działa jak jest klima włączona..... o nowej instalacji nawet nie wspomniał wczoraj.

Ja się niestety nie znam na technicznych rzeczach więc pewnie zmienie ASO. :/

w serwisie próbuje mi wmówić że on zawsze działa jak jest klima włączona.....

Dobrze ci mówili. A jak ruszysz, to wentylator wyłączy się przy X km/h, Z jaką szybkością jechać że by wyłączył się wentylator znam się na silnikach benzyna, a do auto na ropie dokładnie nie powiem.

Pozdr...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...