Gość HAMER Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 witam oryginalne radio w p11 1997r. nie zmienia automatycznie czestotliwości po wjechaniu w zasięg innego nadajnika czy te radia tak mają czy coś mam nie włączone próbowałem różnych konfiguracji ustawieńi nic. da się cośztym zrobić czy pozostaje zmiana radia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 (edytowane) funkcja AF - Alternative Frequencies musi być włączona wtedy się będzie przełączać automatycznie o ile stacja nadaje na innych częstotliwościach Są takie magiczne książki a nazywją się INSTRUKCJA OBSŁUGI, czasem warto zajrzeć Edytowane 23 Września 2012 przez and_pec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HAMER Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 całą instrukcje przeczytałem od dechy do dechy........i nic. poszukam tej funkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Taaaaaa z pewnością czytałeś zwłaszcza stonę 3-15 By wlqczyt funkcjq klawisz ,,AF" naleiy nacisnąć na mniej niż1,5 sekundy. Wyleczenie rsdla skasuje dziatanie lunkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HAMER Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Taaaaaa z pewnością czytałeś zwłaszcza stonę 3-15 By wlqczyt funkcjq klawisz ,,AF" naleiy nacisnąć na mniej niż1,5 sekundy. Wyleczenie rsdla skasuje dziatanie lunkcji. z tą funkcją to juz kombinowałem ale jak np. mam ustawione rmf na 88.2 i potem przełacze na zetke to pojawiało mi się na SEARCH i po znalezieniu stacji jak zpowrotem przełaczyłem na rmf to też najwpierw długo SERCH i potem dopiero stacja..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Jeśli słuchasz np RFM, zmieniasz na Zet, i w tym czasie wyjedziesz z zasięgu RMF - to jak z powrotem włączysz RMF odbiornik musi poszukać, gdzie tym razem ta stacja nadaje. Dlatego wskakuje od razu "search". Z tego co opisujesz funkcja AF działa jak najbardziej poprawnie - wszak zapamiętuje stację i szuka jej automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 (edytowane) Co ty tam masz kaseciaka czy ze zmieniarką CD Jesli CD to wyłącz fumkcję PTY wtedy podczas przełączania nie będzie szukać stacji tematycznych tylko to co zaprogramowałeś pójdzie od razu w głośniki PS i ty ,mówisz że czytałeś instrukcję obsługi do P11, może i tak ale na pewno bez zrozumienia Edytowane 24 Września 2012 przez and_pec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HAMER Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Co ty tam masz kaseciaka czy ze zmieniarką CD Jesli CD to wyłącz fumkcję PTY wtedy podczas przełączania nie będzie szukać stacji tematycznych tylko to co zaprogramowałeś pójdzie od razu w głośniki PS i ty ,mówisz że czytałeś instrukcję obsługi do P11, może i tak ale na pewno bez zrozumienia ale sie czepiasz.... forum jest po by podzielić się wiedzą i pomóc rozwiązać problemy.... no ale cóż ...czasami trudno coś zrozumieć.... a tak na margnbesie to jest to kaseciak. ale i tak dzięki za poświęcony czas potestuje i zoacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Na mój gust jest coś nie chalo z radiem Ten kaseciak nie ma funkcji PTY Skad te search przy przełączaniu to nie rozumiem no chyba że przełączasz guzikiem szukania stacji a nie numerycznymi gdzie powinieneś mieć je zaprogramowane na wprowadzonych i zapamiętanych częstotliwościach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HAMER Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Na mój gust jest coś nie chalo z radiem Ten kaseciak nie ma funkcji PTY Skad te search przy przełączaniu to nie rozumiem no chyba że przełączasz guzikiem szukania stacji a nie numerycznymi gdzie powinieneś mieć je zaprogramowane na wprowadzonych i zapamiętanych częstotliwościach funkcja PTY jest ... kombinowałem różnych ustawień z funkcją AF TA PTY i dokładnie jest tak: mam rmf załączam af i jest SEARCH zanjduje stacje programuje ją pod 1 i przełączam na 2 gdzie mam ZET i znowu SEARCH znajduje ZET programuje 2 i jak z powrotem przełączam na RMF to znowu jest SEARCH i mnie denerwuje. bez programowania jest tak samo.... w normalnych radiach jest tak że jak juz znajdzie stacje to ją pamieta chyba że znajdziemy się w zasięgu mocniejszego nadajnika to wtedy zmienia częstotliwość. chyba że trzeba pokombinować z funkcją LO DX - ustawienie czułości wyszukiwania stacji.... albo lepeij wymienić na jakies noramlne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Ptzecież ty nawet nie wiesz jakie masz radio Nissan dawał dwa typy: tylko radiomagnetofon i radiomagnetofon z wyjściem na zmieniarkę CD Dlatego pytałem jaki masz typ bo ten pierwszy nie ma PTY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi