Gość yama38 Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Witam szanownych forumowiczów. Jestem szczęśliwym posiadaczem samochodu Nissan Pickup D 22. Jednak od jakiegoś czasu mam z nim problem. Zaczęło się od tego, że jakiś czas temu jadąc w trasę ( całe szczęście że byłem blisko Gdańska) uszkodzeniu uległa elektryka. Udało mi się dojechać o własnych siłach i od razu skierowałem się do warsztatu pana elektryka na Trakcie św.Wojciecha w Gdańsku. Okazało się,że poprzedni właściciel zainstalował nie właściwy regulator napięcia. Skutkiem tego rozwaliło się co nie co np. uszkodzenie central zamka, sterownika klimatyzacji, silnika wycieraczek, światła itp. Na chwilę obecną udało się elektrykowi doprowadzić samochód do stanu używalności, nie mniej jednak zauważyłem, że dalej jest coś nie w porządku. Chcąc przyspieszyć spada moc silnika. Objawia się to tym, że obroty dochodzą do 2000/2500 i za cholerę nie chcą podnieś się wyżej. Auto nie jedzie tylko toczy się z prędkością maksymalną 60/80 km/h. Byłem w kilku warsztatach i nic sprawdzali filtr paliwa jest OK, sprawdzali turbinę nie mieli żadnych uwag. Co dalej nie wiem? Mam nadzieję, że ktoś z forumowiczów podsunie jakiś pomysł co może być przyczyną lub warsztat który poradzi sobie z dolegliwością ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.